ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: με προχειρότητα και αδιαφορία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη δακοκτονία

Μετά και τη σημερινή μας επίσκεψη στη Περιφέρεια, διαπιστώσαμε για ακόμα μια φόρα τη προχειρότητα και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο ένα τόσο σημαντικό έργο, όπως είναι η δακοκτονία, για τον πρωτογενή τομέα, έναν από τους πιο παραγωγικούς πυλώνες της οικονομίας όπως είναι η ελαιοκομία. Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου και η ΔΑΟΚ αρκέστηκαν σε εκτιμήσεις και ευχολόγια ότι μέχρι της 20 Ιούνη θα έχουν αρχίσει οι ψεκασμοί.
Η Ομοσπονδία επισήμανε ότι αυτή η ημερομηνία είναι στα όρια για την έναρξη της δακοπροσβολής στις πεδινές περιοχές. Θα επιμείνουμε ζητώντας συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να δώσει λύση στα γραφειοκρατικά παιχνίδια και να αρχίσει η δακοκτονία άμεσα πριν να είναι πολύ αργά και για φέτος. Συνεχίζουμε να καλούμε τους αγρότες του νησιού να βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για άμεση κινητοποίηση τις επόμενες μέρες.

Πάγια θέση της Ο.Α.Σ.Λ. που θα διεκδικήσουμε και από την νέα περιφερειακή αρχή είναι η δακοκτονία να γίνεται από τη Περιφέρεια με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, χωρίς μεσάζοντες και εργολάβους, με αύξηση της χρηματοδότησης και πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού για την παρακολούθηση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου