ΠΑΜΕ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ:ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

      Συνάδελφοι/σες η μείωση των τμημάτων εισόδου (Α’Τάξη) από 2 σε 1 στο Μουσικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, αποτελεί απαράδεκτο σχεδιασμό στον οποίο συγκλίνουν και ταυτίζονται το Υπουργείο Παιδείας, η Περ/ακη Διε/νση Β.Αιγαίου και η Διε/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης Λέσβου.
Ο αποκλεισμός δεκάδων μαθητών από όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού, στο να ακολουθήσουν τις επιθυμίες και τα όνειρά τους θα οδηγήσει σε βάθος τριετίας σε μείωση του μαθητικού δυναμικού στο μισό, σε μαρασμό του Μουσικού Σχολείου και ότι αυτό συνεπάγεται για το πολιτιστικό γίγνεσθαι της Περιοχής.
Το πρόβλημα λειτουργίας και στέγασης του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης που αναδείχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από δεκάδες κινητοποιήσεις  και δράσεις εκπαιδευτικών,  μαθητών και γονιών που απασχόλησε ακόμη και το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν εξαιρείται από τη δημοσιονομική μέγγενη των περικοπών και των καταργήσεων. Εξαφανίζουν τους μαθητές για να λυθεί το πρόβλημα στέγασης του Μουσικού Σχολείου, παλιά, δοκιμασμένη, αξιόπιστη και πολύ φορεμένη συνταγή με διαχρονική αξία με πολλές εκδόσεις και πιστοποιήσεις
Το τσάκισμα των νεανικών ονείρων και προσδοκιών εν τη γενέσει τους, οι αποκλεισμοί στη γνώση και τη μόρφωση, οι ανισότητες και οι περιθωριοποίηση των νέων είναι το πιο αντιδραστικό και αλγεινό υπόστρωμα για τη δημιουργία των  «υποταγμένων» του αύριο.
Δεν επιλέχτηκε τυχαία το Μουσικό Σχολείο το μοναδικό στο είδος του πάνω στο νησί από το  Υπουργείο και τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Στοχεύουν ξεκάθαρα στο να κάμψουν το διεκδικητικό και αγωνιστικό φρόνημα που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και από την άλλη δείχνουν απειλητικά τα δόντια  τους, πως  θα συνεχίσουν να  εφαρμόζουν μέχρι κεραίας και με μεγαλύτερη ένταση όλο το αντιδραστικό,  αντιεκπαιδευτικό,  αντιπαιδαγωγικό πλαίσιο που υιοθέτησαν και εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα μαζί και η σημερινή κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ, τις οδηγίες του  ΟΟΣΑ , τις επιδιώξεις του ΣΕΒ των επιχειρηματικών και μονοπωλιακών ομίλων.
Οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών σε υγεία πρόνοια  οι καταργήσεις σχολείων, τάξεων και  τμημάτων,  το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο, η αντιδραστική αξιολόγηση στο Δημόσιο, το τσάκισμα των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων είναι ο πυρήνας της πολιτικής και των προγραμμάτων όλων των αστικών κομμάτων που στηρίζουν την «ανάπτυξη» της κερδοφορίας του Κεφαλαίου με όποια κυβερνητική σύνθεση και να βρίσκονται.
 Όλα αυτά γίνονται εν μέσω προεκλογικής περιόδου που Κούλης και Αλέξης τάζουν λαγούς με πετραχήλια κρύβοντας επιμελώς την ουσιαστική τους ταύτιση πιστοί στο δόγμα της «συνέχειας του Κράτους», των χιλίων (1000) και πλέον  μνημονιακών εφαρμοστικών νόμων, των ματωμένων πλεονασμάτων, της επιτροπείας που τσακίζουν το λαό και βάζουν στο περιθώριο τις ζωές μας κα τις ανάγκες μας. 
Μαυρίζουμε τους σύγχρονους «μαυρογιαλούρους» παίρνουμε θέση ευθύνης και μάχης για μας και τα παιδιά μας.
Δε μας μένει άλλος δρόμος, παρά ο δρόμος του αγώνα, οργανώνουμε την πάλη μας, διαμορφώνουμε μια πλατιά και βαθιά κοινωνική συμμαχία στη βάση της διεκδίκησης και ικανοποίησης των σύγχρονων  πραγματικών αναγκών μας.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών του Μουσικού Σχολείου που αποτελεί και αγώνα γενικότερα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια
Απαιτούμε:
Κανένας μαθητής να μην μείνει έξω από το Μουσικό Σχολείο.
Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις εγγραφής ανάλογα με τις επιλογές των μαθητών.
Να μην κλείσει κανένα τμήμα στο Μουσικό Σχολείο.
Να δεσμευτεί το Υπουργείο για την άμεση λύση προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 13.30 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου