Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης εναντιώνεται και καταγγέλλει τη μείωση των τμημάτων εισόδου (Α’ Τάξη) από 2 σε 1 στο Μουσικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης.

Αυτό θα οδηγήσει σε βάθος τριετίας σε μείωση του μαθητικού δυναμικού στο μισό και στη συρρίκνωση του Μουσικού Σχολείου, ενός από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά διαμάντια του νησιού μας, ενός σχολείου που εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του νησιού.
Η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη συνδέεται με τις ακολουθούμενες πολιτικές στο χώρο της παιδείας, πολιτικές που ακολούθησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, πολιτικές περικοπών και υποχρηματοδότησης. Έρχεται, μάλιστα, μετά από πολλές, μεγάλες και επιτυχημένες κινητοποιήσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, κινητοποιήσεις που έγιναν στην κατεύθυνση διεκδίκησης επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος του σχολείου. Έρχεται, επίσης, μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που αποδεικνύουν ότι η ανάγκη για πολιτισμό, το πείσμα, το μεράκι και η αγάπη για τη μουσική και τη δημιουργία αναπτύσσονται παρά τα προβλήματα των άσχημων συνθηκών κάτω από τις οποίες γίνεται η διδασκαλία στο μουσικό σχολείο.
Καλούμε τους αρμόδιους να ανακαλέσουν την απόφαση αυτή, να βρουν άμεση λύση για την αξιοπρεπή και επαρκή στέγαση του μουσικού σχολείου.
Οργανώνουμε την πάλη μας και παλεύουμε για να μη μείνει κανένας μαθητής έξω από το Μουσικό Σχολείο, για να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις εγγραφής ανάλογα με τις επιλογές των μαθητών. Για να μην κλείσει κανένα τμήμα στο Μουσικό Σχολείο. Για να δοθεί άμεση λύση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου. Για να δοθεί εδώ και τώρα γενναία χρηματοδότηση στην Παιδεία.
Συμμετέχουμε μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 και ώρα 13:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου.
Μυτιλήνη 17 Ιουνίου 2019
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης
Νίκη Τσιριγώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου