Τελευταία δωρεάν διανομή τροφίμων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΤΕΒΑ1 στους ωφελούμενους ΚΕΑ

Από την  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λέσβου, γίνεται γνωστό ότι :Από την Δευτέρα 15/7/2019 και  την Τρίτη 23/7/2019, πραγματοποιούμε  με τα υπόλοιπα αποθήκης την τελευταία  δωρεάν διανομή τροφίμων  του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΤΕΒΑ1, του οποίου ως Δήμος είμαστε δικαιούχος φορέας, στους ωφελούμενους ΚΕΑ- δικαιούχους του ΤΕΒΑ. Τα υπόλοιπα αποθήκης τροφίμων επαρκούν  για διανομή σε όλη την Λέσβο για οικογένειες  άνω των τριών μελών.  Με την διανομή αυτή ολοκληρώνεται η συμβασιοποιημένη προμήθεια τροφίμων  2016-2018, του ΤΕΒΑ1 αξίας  796.000 ευρώ, επί του συνολικού προϋπολογισμού του ΤΕΒΑ1, του 1.200.000 ευρώ .Οι συνολικοί δικαιούχοι- ωφελούμενοι της παρούσας διανομής  είναι 2463 δημότες  μας (663 οικογένειες) σε όλη την Λέσβο,  οι οποίοι έχουν ενεργές αιτήσεις- δηλαδή εισέπραξαν το ΚΕΑ κατά τον προηγούμενο μήνα-.

Στις  Δημοτικές Ενότητες (πλην Μυτιλήνης – Θερμής) οι ωφελούμενοι έχουν ενημερωθεί κατά τόπους   από τους εργαζόμενους  μας στο Βοήθεια στο Σπίτι για την ημέρα, τον τόπο  και την ώρα της διανομής.

Η   διανομή για την Δημοτικές Ενότητες  Μυτιλήνης και Θερμής, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22/7/2019 και την Τρίτη 23/72019, στις αποθήκες μας στην ΕΨΥΠΑΛ -ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ  από ώρες  8.30 έως 12.30 .

Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν  είναι: αλεύρι, ζάχαρη,  φασόλια, φακές, τοματοπολτός, γάλα, μαρμελάδα, δημητριακά, φρυγανιές και καφές.

Οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ- ΤΕΒΑ που επιθυμούν να παραλάβουν τα προϊόντα που δικαιούνται πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ  να έχουν μαζί τους αντίγραφο της αίτησης ΚΕΑ- ΤΕΒΑ καθώς επίσης και την ταυτότητα τους.

Θυμίζουμε ότι ως Δήμος έχουμε προβεί σε όλες εκ του Νόμου προβλεπόμενες ενέργειες και έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση  2.300.000 ευρώ από το  ΤΕΒΑ2, για τα έτη 2019-2021. Το Πρόγραμμα βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης των μελετών και θα υλοποιηθεί από τις νέες Δημοτικές αρχές.

«Ολοκληρώνοντας  την υλοποίηση της σύμβασης των τροφίμων του ΤΕΒΑ1 και έχοντας εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του ΤΕΒΑ2, μπορούμε να πούμε ότι τα δυο αυτά Προγράμματα, μαζί με τις μηνιαίες διανομές τροφίμων που κάνουμε από το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο,  συνδυαστικά λειτουργώντας με όλες τις  δομές αντιμετώπισης της φτώχειας που δημιουργήσαμε ως Οργανισμός, καταφέραμε να δώσουμε  μια ουσιαστική «ανάσα ζωής» στα θύματα  που η φτώχεια δημιούργησε και στον  τόπο μας.

Το ότι ως Δημοτική Αρχή 31 Αυγούστου τελειώνουν τα καθήκοντα μας, αυτό δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση  να ανησυχεί τους ανθρώπους του τόπου μας που είναι ωφελούμενοι των προγραμμάτων αντιμετώπισης της φτώχιας που έχουμε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Πρωτίστως γιατί έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση  όλων αυτών των δομών. Και επειδή η κρίση και η φτώχεια δεν ήταν μια γρίπη που πέρασε αλλά αρρώστια μακροχρόνια, δυστυχώς,   εύχομαι και ελπίζω οι νέες Δημοτικές Αρχές να συνεχίσουν και να καταφέρουν να μεγαλώσουν το έργο που επιτέλεσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, όλα αυτά τα θλιβερά και δύσκολα χρόνια, με την δουλειά όλων  των εργαζομένων σε αυτόν, αλλά και με την ουσιαστική στήριξη  της τοπικής κοινωνίας.

Προσωπικά, μιας και η έγνοια για τους ανθρώπους- θύματα της φτώχειας  δεν τελειώνει μαζί με τα καθήκοντα  μου, είμαι στην διάθεση των νέων Δημοτικών  αρχών να βοηθήσω, από την παρακαταθήκη της γνώσης που αποκόμισα μέσα από την πολύτιμη εμπειρία των εννιά χρόνων που είχα την Τιμή μαζί με τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια, να έχω την ευθύνη διοίκησης του Οργανισμού και της διαχείρισης- αντιμετώπισης των προβλημάτων διαβίωσης  που η φτώχεια δημιούργησε σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας», δήλωσε σχετικά η Αρμόδια Αντιδήμαρχος Αναστασία Αντωνέλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου