Δήλωση Μαρίας Κομνηνάκα, βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ, για τις ελλείψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι, γίνεται φανερό ότι αυτό που συνεχίζεται, μετά και την όποια κυβερνητική εναλλαγή, είναι οι πολιτικές που θεωρούν κόστος τα έργα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και οδηγούν σε εγκληματικές ελλείψεις σε ευαίσθητους τομείς, όπως αυτός της αντιπυρικής προστασίας.
Γι’ αυτό οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, που πάτησε πάνω στο στρωμένο έδαφος που τους άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, απέχουν πολύ από την πραγματική κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό, σύγχρονα και επαρκή σε αριθμό Πυροσβεστικά οχήματα και εξοπλισμό, καθώς και όλα τα απαραίτητα έργα πρόληψης από φυσικές καταστροφές. Δεν είναι τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και οι απρόβλεπτες φυσικές καταστροφές, αλλά οι ακραία αντιλαϊκές πολιτικές, που θέτουν σε δεύτερη μοίρα τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Οι διαχρονικά αντιλαϊκές πολιτικές που οδήγησαν στην υποστελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο της Λέσβου, όπως και συνολικά των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ιδιαίτερα μετά την αποδυνάμωσή τους, με την απόσπαση προσωπικού για την πυροπροστασία των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων των νησιών, έχει δημιουργήσει εγκληματικές ελλείψεις. Ελλείψεις που θέτουν  σε κίνδυνο τόσο τη ζωή των ίδιων των Πυροσβεστών, που αναγκάζονται να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, όσο βέβαια και συνολικά την πυροπροστασία των νησιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
 Οι τεράστιες αυτές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε οχήματα και εξοπλισμό, ιδίως εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, δεν επιτρέπουν την κάλυψη των απαραίτητων αναγκών, για προστασία τόσο των δασικών και άλλων εκτάσεων του νησιού, όσο βέβαια και χώρων πρώτης προτεραιότητας, λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ανθρώπων, όπως το Κ.Υ.Τ της Μόριας.
Απαιτούμε να γίνουν τώρα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού. Να γίνει ανανέωση και προμήθεια όλου του απαραίτητου εξοπλισμού και πυροσβεστικών οχημάτων, για την πλήρη και επαρκή κάλυψη όλων των αναγκών πυροπροστασίας των νησιών μας.
Μυτιλήνη 23 Ιούλη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου