Δραστηριότητα Γ.Μπουρνού (2-4 Αυγούστου 2019)

Περιοδείες και συναντήσεις του Γιάννη Μπουρνού στη Λέσβο (2-4 Αυγούστου)

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η μετεκλογική δραστηριότητα του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού.

Το προηγούμενο τριήμερο, ο κ. Μπουρνούς είχε σειρά συναντήσεων και περιοδειών στη Λέσβο.
Πιο συγκεκριμένα:


Την Παρασκευή 2 Αυγούστου περιόδευσε στην Παναγιούδα, τον Αφάλωνα και τα Πάμφιλα, συνομιλώντας με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες των τριών κοινοτήτων.

Το πρωί του Σαββάτου 3 Αυγούστου, ο Γ. Μπουρνούς συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο ΚΥΤ Μόριας με αντικείμενο συζήτησης την εργασιακή τους κατάσταση. Στη συνάντηση δεσμεύτηκε, να αναδείξει το αίτημά τους για παράταση του Γ' Κύκλου του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, το οποίο λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, με την οποία συζήτησε τις εξαιρετικά αρνητικές αλλαγές στο καθεστώς των τοπικών κοινοτήτων, που δρομολογεί η ΝΔ με το υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι θα διασφάλιζε την πρόσκληση του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου στην ακρόαση φορέων των συναρμόδιων επιτροπών της Βουλής (γεγονός που έγινε πράξη σήμερα, κι έτσι το Δίκτυο Κοινοτήτων θα παραστεί στην αυριανή ακρόαση φορέων στη Βουλή). Επίσης, τόνισε την αποφασιστικότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί στη Βουλή τη δημοκρατική μεταρρύθμιση του Κλεισθένη και την απονομή ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στις Τοπικές Κοινότητες. Η νέα κυβέρνηση, χωρίς καμία σχεδόν συζήτηση, επιχειρεί μέσα σε τρεις μέρες κοινοβουλευτικής διαδικασίας να στερήσει από τις Κοινότητες το οξυγόνο που τους παρέχει ο Κλεισθένης, αφαιρώντας τους τις οικονομικές αρμοδιότητες.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε στο Λισβόρι, τον Πολυχνίτο και τη Σκάλα Πολυχνίτου, ευχαριστώντας τους πολίτες της περιοχής για την ισχυρή στήριξή τους στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, το βράδυ της Κυριακής, ο Γ.Μπουρνούς πήρε μέρος στην επιτυχημένη συγκέντρωση του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, όπου, στην ομιλία του, επανέλαβε την αμέριστη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ισχυροποιήση των Τοπικών Κοινοτήτων που έφερε ο Κλεισθένης, σε αντίθεση με τη νέα κυβέρνηση που δείχνει να απεχθάνεται την ενίσχυση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συμμετοχής στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης, επισκέφθηκε τη Σκάλα Καλλονής με αφορμή τη “Γιορτή της Σαρδέλας”, όπου συναντήθηκε με νέους της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου