Η Aegean Regatta 2019 αποχαιρέτησε το Αιγαίο Πέλαγος

Με μία πολύ όμορφη τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές, στην Πλατεία Ναυτοσύνης στις Οινούσσες, έπεσε το βράδυ του Σαββάτου η αυλαία στην άκρως επιτυχημένη Aegean Regatta 2019.

Στον αγωνιστικό τομέα, έγιναν δύο παράκτιες κούρσες ανοιχτά των Οινουσσών, προσφέροντας τη δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού αλλά και της Χίου να παρακολουθήσουν όμορφες ιστιοπλοϊκές «μάχες».

Οι άνεμοι που έφτασαν και τους 20 κόμβους, βοήθησαν τους ιστιοπλόους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο διεθνή αγώνα που διοργάνωσε για 19η φορά η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Με τις δύο δεύτερες θέσεις που πήρε στις ιστιοδρομίες των Οινουσσών, το σκάφος BAXIMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη ολοκλήρωσε το θρίαμβο του στην κατηγορία ΙRC.

Στα σκάφη ORC Performance το ANATELOUSSA AFRODITI επικράτησε του ERYTOS II, ενώ στην κατηγορία ORC Sport το MELIPLOE δεν είχε αντίπαλο από την αρχή της ρεγκάτας.

 Τα τελικά αποτελέσματα της Aegean Regatta

 IRC

    BAXIMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη
    ST.ANNA με κυβερνήτη τον Vlas Kadetov
    ΟΧYGONON με κυβερνήτη τον Ακη ΤσαλίκηORC Performance

    ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό
    ERYTOS II με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο και Σταύρο Τσάβαλο
    ELLINIXX με κυβερνήτη τον Γιώργο ΠαπαδόπουλοORC Sport

    MELIPLOE με κυβερνήτη το Nick Thliveris

2.       FAIRYTALE με κυβερνήτη τον Αριστοτέλη Χατζησταματίου

3.       KRAKEN με κυβερνήτη τον Δημήτρη Μαράκη


Δείτε εδώ το video της τελευταίας ημέρας: https://www.youtube.com/watch?v=PRF9IeqFl2k&feature=youtu.be

Ολοι οι ιστιοπλόοι ενθουσιασμένοι από τις εμπειρίες που έζησαν στο Αιγαίο Πέλαγος, αλλά και από τη φιλοξενία των κατοίκων των νησιών – σταθμών του αγώνα, ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, καθώς κατά γενική ομολογία η φετινή διοργάνωση ήταν μία από τις καλύτερες στην ιστορία του αγώνα.

Η Aegean Regatta 2019 ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη, συνέχισε το Πλωμάρι και τα Ψαρά και κατέληξε στις Οινούσσες.

Συντονιστής όμιλος για τη φετινή διοργάνωση είναι ο Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης και συνδοργανωτές Όμιλοι οι : Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Χίου, Ν.Ο. Σάµου, Ν. Ο. Λέρου, Ι.Ο. Μυτιλήνης, Π.Ε.Κ.Ε.Β. Η Marina Mytilini είναι χορηγός της Aegean Regatta.

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.aegeanregatta.gr
www.facebook.com/Aegean.Regatta
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου