ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΝΟΥ: “Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΒΟ”

Εκμεταλλευόμενος το ολιγοήμερο κλείσιμο της Βουλής, ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Μπουρνούς, είχε την ευκαιρία να παραστεί σε μια σειρά από εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν τον φυσικό, πολιτιστικό και αρχαιολογικό πλούτο της Λέσβου και προάγουν το νησί μας ως κοιτίδα πολιτιστικής δημιουργίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, ο κ. Μπουρνούς παρευρέθηκε στην 3η Γιορτή Αμπελουργίας στην Ανεμώτια, που διοργανώθηκε με μεράκι και μεγάλη επιτυχία από τον Σύλλογο Αμπελουργών Ανεμώτιας. Στο πλαίσιο της Γιορτής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησε τις διαλέξεις “Τα ηφαίστεια της Λέσβου, γεωλογική ιστορία και σύγχρονη αξιοποίησή τους”, από τον Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, κ. Νίκο Ζούρο, και “Οδοιπορικό στην ιστορία και την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Λέσβου, παραδοσιακοί οικισμοί και μάστορες της πέτρας”, από τον φιλόλογο και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Χρήστο Χατζηλία. Στη συνέχεια παρακολούθησε τη συναυλία παραδοσιακής μουσικής με το συγκρότημα του Νίκου Ανδρίκου, ενώ αργότερα περιόδευσε στα καφενεία της Ανεμώτιας.

Την Τρίτη 20 Αυγούστου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε στη Μόρια και στη συνέχεια παρακολούθησε την εξαιρετική μουσική εκδήλωση που διοργάνωσαν ο πολιτιστικός οργανισμός “Culture4All - Πολιτισμός για όλους” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μόριας στο ρωμαϊκό υδραγωγείο. Ο κ. Μπουρνούς συνεχάρη τους συντελεστές της μουσικής βραδιάς, που “πάντρεψε” το μεράκι της γυναικείας χορωδίας της Μόριας με την μουσική αυθεντία του τζαζίστα Δημήτρη Βασιλάκη και του κουαρτέτου του. Η Μόρια των 2500 χρόνων ιστορίας έβαλε τα καλά της και υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες σε μια πολύ ζεστή και ανθρώπινη γιορτή.

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου, ο Γιάννης Μπουρνούς παρακολούθησε τη συναυλία ελληνικής και τουρκικής μουσικής με το μεγάλο δεξιοτέχνη και σολίστα της Τουρκικής Ραδιοφωνίας (TRT), Ντέρια Τουρκάν και το Νίκο Ανδρίκο στον προαύλιο χώρο του μουσείου Τεριάντ, του πρώτου μουσείου σύγχρονης τέχνης που λειτούργησε στη χώρα μας. Και σε αυτή την εκδήλωση ο χώρος αποδείχτηκε πολύ μικρός, για να χωρέσει τη δίψα ντόπιων και επισκεπτών για υψηλού επιπέδου πολιτιστικές δραστηριότητες.

Με αφορμή την παρουσία του σε αυτές τις εκδηλώσεις, ο Γ.Μπουρνούς δήλωσε:
“Αυτή είναι η Λέσβος που θέλουμε να χτίσουμε: Η Λέσβος που αξιοποιεί τον φυσικό, αρχαιολογικό και πολιτιστικό της πλούτο εκπέμποντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη αναζωογόνησης των κοινοτήτων, προσέλκυσης τουρισμού, ανάπτυξης, αλλά και ειρηνικής και αρμονικής συνύπαρξης. Αυτή τη Λέσβο θα τη χτίσουμε όλοι και όλες μαζί”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου