Παρουσίαση βιβλίου «ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΝΟΥΣ» της συγγραφέως Δήμητρας Κωνσταντινίδου στη Δημοτική Πινακοθήκη αρχοντικό Χαλίμ Μπέη

Παρουσίαση βιβλίου «ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΝΟΥΣ» της συγγραφέως Δήμητρας Κωνσταντινίδου στη Δημοτική Πινακοθήκη αρχοντικό Χαλίμ Μπέη την Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 20:00.
Είσοδος ελεύθερη.

Η Δήμητρα Κωνσταντινίδου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1951 κι έζησε εκεί μέχρι τα δεκαοχτώ της. Κατάγεται από τη Μυτιλήνη και μοίρασε χειμώνες και καλοκαίρια σε αυτά τα δύο μέρη, καθώς και στη Θεσσαλονίκη, όπου έζησε αργότερα. Σπούδασε ιατρική στην Περούτζια της Ιταλίας και ακολούθως οδοντιατρική στη Θεσσαλονίκη, στο ΑΠΘ. Εργάστηκε ως οδοντίατρος στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύει τη θάλασσα και το ψάρεμα. Τώρα τον περισσότερο χρόνο της τον χαίρεται στη Μυτιλήνη.
Το σώμα μόνο γερνάει ,  η ψυχή είναι έφηβη πάντα, ο νους είναι αλήτης και αδέσποτος , η ελπίδα και η ζωή ανανεώνονται συνεχώς, η μια γεννάει την άλλη και τι αντίθετο και η ελευθερία είναι αιώνια και παντού, αρκεί να μάθει κανείς πώς να τη βρει.
Αυτά περίπου διαπραγματεύεται το βιβλίο μέσα από ολοζώντανες εικόνες και σκηνικά  που συμπληρώνονται με μπόλικη μυθοπλασία δημιουργώντας συνεχώς ενδιαφέρων στον αναγνώστη και μια μοναδική ροή στην εξέλιξη της νουβέλας.
Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στη Μυτιλήνη, ως νοσταλγία, ως παρόν και ως προσδοκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου