Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών Αυγούστου - Σεπτεμβρίου Παναγίας Αγιάσου

Από το Παλλεσβιακό Ιερό Προσκύνημα της Υπεραγίας Θεοτόκου Αγιάσου Λέσβου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών της περιόδου από 1ης Αυγούστου 2019 έως και 16ης Σεπτεμβρίου 2019
ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ώρα 7-10 π.μ. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία με την Καθιερωμένη Λιτανεία της ΙΕΡΑΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ.κ. Νικηφόρου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου, με την συμμετοχή των Αρχών της Νήσου. Θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ.κ. Νικηφόρος ΙΙ.

Ώρα 6-7 μ.μ. Ο Εσπερινός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ώρα 7-10 π.μ. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Αρχιερατικόν Μνημόσυνον των αειμνήστων Ιδρυτών, Ευεργετών και Δωρητών του Ιερού Ναού της Παναγίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου.

Ώρα 6-7 μ.μ. Ο Εσπερινός.

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ώρα 7-9 π.μ. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Ώρα 7-8:30 μ.μ. Ο Εσπερινός της ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου, όστις και θα ομιλήσει.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ώρα 7-10 π.μ. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη αποδόσει της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου. Θα ομιλήσει ο Αιδεσ. Οικον. π. Ευστράτιος Κομνηνός.

Ώρα 6-7 μ.μ. Ο Εσπερινός

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ώρα 7-10 π.μ. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Θα ομιλήσει ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Καραμούζης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης.

Ώρα 6-7 μ.μ. Ο Εσπερινός.

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ώρα 7-10 π.μ. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη της αποτομής της Τίμιας κεφαλής του Προδρόμου και Βαπτιστή Ιωάννου.

Ώρα 6- 7μ.μ. Ο Εσπερινός.

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ώρα 7-9 π.μ. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή της Καταθέσεως της Τίμιας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ώρα 6-7 μ.μ. Ο Εσπερινός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρα 7-10 π.μ. ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ, ήτοι του ΝΕΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρα 7-10 π.μ. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη αναμνήσει του εν ΧΩΝΑΙΑΣ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας εις το ΚΑΣΤΕΛΙ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρα 7-10 π.μ. Το ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρα 7-10 π.μ. Προεόρτιος ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταύρου. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Ώρα 7-9 μ.μ. Ο Πανηγυρικός Εσπερινός της ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρα 7-10 π.μ. Η τελετή της ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, όπου θα τεθεί σε προσκύνηση το ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟΝ. Θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου. Θα ομιλήσει ο κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης.

Ώρα 6-7 μ.μ. Ο Εσπερινός.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρα 7-9 π.μ. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Ώρα 7-8:30 μ.μ. Ο Εσπερινός
Lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου