Δέκα Σύλλογοι της Λέσβου που εδρεύουν στην Αθήνα, συνδιοργανώνουν για 2η συνεχόμενη φορά την εκδήλωση «Λέσβος, μια κοιτίδα πολιτισμού μες στο Αιγαίο»

Δέκα Σύλλογοι της Λέσβου που εδρεύουν στην Αθήνα, συνδιοργανώνουν για 2η συνεχόμενη φορά την εκδήλωση «Λέσβος, μια κοιτίδα πολιτισμού μες στο Αιγαίο» την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 , στις 19:30 , στην παραλία του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο με σκοπό να προβάλλουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου .Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Μυτιλήνης, του Δήμου Δυτικής Λέσβου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Λέσβου.

Στις 15 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει προβολή βίντεο της Λέσβου, θα υπάρξει ομιλία  του Προέδρου του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κ. Νικόλαου Ζούρου, με θέμα « Εναλλακτικός Τουρισμός και Δραστηριότητες στη Λέσβο- Γεωπάρκο UNESCO», με ταυτόχρονη προβολή. Θα συμμετέχουν επίσης, η βραβευμένη παιδική - νεανική χορωδία "Καλλιτεχνήματα" υπό την διεύθυνση της κα Μ. Μιχαλοπούλου, 4 παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα( Παγγεραγωτικός Σύλλογος Μυτιλήνης Αθηνών, Σύλλογος των Απανταχού Βατουσαίων "Η Κοίμησις της Θεοτόκου" ,  Παλλεσβιακή Ένωση Ν. Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας "Μνήμες Παράδοσης") με 80 χορευτές   και παραδοσιακή ορχήστρα με τους κ. Βαγγέλη Σαραντίδη, κ. Παναγιώτη Βέργο, κ. Κώστα Καλδέλη, κ. Ηλία Μαυρίκη , κ. Αντώνη Κεραμυδά, κ. Ιγνάτιο Συμενή , ενώ την παρουσίαση θα κάνει η Δημοσιογράφος κα Αντιόπη Σωτηρίου.

 Στις  16 Σεπτεμβρίου, θα υπάρξει ομιλία της Αρχαιολόγου, Επίτιμης Εφόρου Αρχαιοτήτων και Επίτιμης Διευθύντριας του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών κας. Αγλαΐα Αρχοντίδου, με θέμα «Λέσβος-Ιμέρτη», θα γίνει παρουσίαση της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας της Λέσβου ενώ ο Μυτιληνιός  Σεφ κ. Στράτος Ιωσηφέλλης θα πραγματοποιήσει γαστρονομικές δημιουργίες. Θα υπάρχουν περίπτερα Συλλόγων και παραγωγών της Λέσβου  με  κεράσματα για το κοινό,  ενώ θα συμμετέχει και το νεανικό μουσικό σχήμα με τους κυρίους Μάριο Ανριτάμπλ Τοπ ,Χρήστο Κυριαζή και  Νίκο Χριστόπουλο.

Στοιχεία επικοινωνίας
Άντα Ζαφειρέλλη: 6944737679 ,  ada-zaf@hotmail.com
Ταξούλα Ζάχου : 6906623356 , taxzac@yahoo.gr

Με εκτίμηση
Ο Παγγεραγωτικός Σύλλογος Μυτιλήνης Αθηνών
Ο Σύλλογος Παφλιωτών Αθήνας (Πάμφιλα, Μόρια, Παναγιούδα, Αφάλωνας, Θερμή)
Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Μυτιληνιών Αμαρουσίου κ  Όμορων Δήμων "Ο Νόστος 2006"
Ο Σύλλογος Προστασίας και Εξωραϊσμού Περιβάλλοντος των Απανταχού Χρουσιανών " Ο Χρούσος"
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας "Μνήμες Παράδοσης"
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Βατουσαίων "Η Κοίμησις της Θεοτόκου"
Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Σιγριανών "Το Σίγρι"
Ο Παλλεσβιακός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου
Ο Σύλλογος των Απανταχού Ερεσίων "Ο Θεόφραστος"
Η Παλλεσβιακή Ένωση Ν. Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου