Τελευταία εβδομάδα έκθεσης | Ξύπνησα με ένα μαρμάρινο κεφάλι στα χέρια

Τελευταία εβδομάδα για την έκθεση
«Ξύπνησα με ένα μαρμάρινο κεφάλι στα χέρια»

K-Gold Temporary Gallery
Οίκημα Βασιλείας Ταφύλια
Αγία Παρασκευή, Λέσβος

Έως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019
Καθημερινά 11:00 – 13:00 και 19:00 – 23:00
Ελεύθερη είσοδος

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, η εικαστική έκθεση “Ξύπνησα με ένα μαρμάρινο κεφάλι στα χέρια” που παρουσιάζει η K-Gold Temporary Gallery στην Αγία Παρασκευή.

Μια από τις πιο συζητημένες εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού, η έκθεση μέτρησε πάνω από 1.000 επισκέπτες μέσα στις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας της (αρκετοί ταξίδεψαν από το εξωτερικό ειδικά γι’ αυτή) ενώ έλαβε σημαντική προσοχή από τα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Νικόλας Βαμβουκλής, καλλιτεχνικός διευθυντής της πλατφόρμας – με δράση έξι χρόνων στη Λέσβο – υπογραμμίζει την σημασία του να φέρουμε την σύγχρονη τέχνη κοντά στο ευρύ κοινό και να προβάλλουμε το νησί ως προορισμό πολιτιστικού τουρισμού.

Η έκθεση “Ξύπνησα με ένα μαρμάρινο κεφάλι στα χέρια” καταλαμβάνει το νεοκλασικό οίκη-μα της Βασιλείας Ταφύλια και διερευνά την έννοια του Wunderkammer. Οι 25 συμμετέχοντες καλλιτέχνες – μεταξύ των οποίων οι καταξιωμένοι Ηλίας Παπαηλιάκης, Joan Jonas, Bas Jan Ader και Jonathas de Andrade – συνθέτουν ένα δωμάτιο θαυμάτων σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσουν τη πολυπλοκότητα των ημερών μας. Τα έργα τους (γλυπτά, βίντεο, φωτογραφί-ες και εγκαταστάσεις) τονίζουν το θεραπευτικό ρόλο της τέχνης και καταδεικνύουν πώς τα αντι-κείμενα που συλλέγουμε γίνονται τεκμήρια της ταυτότητάς μας.

Την έκθεση συνόδευσαν με μεγάλη επιτυχία παράλληλες εκδηλώσεις όπως πρόγραμμα χορού, εργαστήρια για παιδιά, ξεναγήσεις και προβολές, ενώ τέλος παρουσιάστηκαν και δυο νέες εκ-δόσεις της K-Gold Temporary Gallery. Όλες οι δράσεις είναι ανοιχτές και και δωρεάν για όλους.

Αυτή τη βδομάδα προβάλλεται καθημερινά (20:30 – 23:00) στην αυλή του οικήματος το φιλμ «The Player May Not Change His Position» της Ιταλίδας Anna Franceschini που ε-ξερευνά το λούνα παρκ ως καταφύγιο. Ένας χώρος περιστροφής και δίνης, εκτυφλωτι-κών φώτων και θραυσμάτων, σκοταδιού, καθρεφτών και φλας.

———————————————————

H έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και με την υ-ποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υ-πουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του ΝΠΔΔ Πολι-τισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου και του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.


Περισσότερες Πληροφορίες
Tηλ: 6942202222
E-mail: kgoldtemporarygallery@yahoo.com
Website: http://kgoldtemporarygallery.tumblr.com
Social Media: @kgoldtemporarygallery 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου