Δήλωση Δημάρχου για τη χρηματοδότηση του δήμου Μυτιλήνης μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ»

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θεωρώ  άδικη  την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου να χρηματοδοτήσει  το Δήμο μας μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ»  με ένα εκατομμύριο Ευρώ σε αντίθεση  με τα διπλάσια  ή και τριπλάσια ποσά  με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν οι άλλοι  Δήμοι  που  προέκυψαν από διάσπαση.

Για τις μεγάλες ανάγκες του Δήμου μας πριν από λίγες μέρες ενημέρωσα προσωπικά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο. Το Υπουργείο με τη σημερινή του απόφαση δεν έλαβε υπόψη τις πραγματικές και αυξημένες ανάγκες του νεοσύστατου δήμου Μυτιλήνης.

Αναμένουμε να εξεταστούν τα αιτήματά μας για δημιουργία  νέων  αναγκαίων Υποδομών  και για αγορά  Μηχανημάτων  Έργου. Κάνουμε έκκληση για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση  των επιπτώσεων του  προσφυγικού  στο Δήμο μας, ο οποίος επιβαρύνεται πολύ περισσότερο από κάθε άλλο Δήμο στη χώρα  μας, αφού  στα δύο ΚΥΤ και στις άλλες δομές φιλοξενούνται από το 2015 καθημερινά περισσότεροι των δέκα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από την εξέλιξη της προσφυγικής χρήσης, η κεντρική κυβέρνηση οφείλει να χρηματοδοτεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση δίκαια και με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε Δήμου.

 Η  άδικη αυτή απόφαση του Υπουργείου σε βάρος του Δήμου μας, θα αποτελέσει θρυαλλίδα για έντονες αντιδράσεις από την κοινωνία μας, αλλά και από εμάς τους εκπροσώπους   της  τοπικής αυτοδιοίκησης,  Ελπίζουμε ότι με την παρέμβαση του κυρίου Πρωθυπουργού θα αρθεί άμεσα η άνιση αντιμετώπισή και να τροποποιηθεί η  απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Μυτιλήνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου