ΕΚΔΗΛΩΣΗ "50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗ ΜΥΡΙΒΙΛΗ"

«Χθες μου δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσω την ημερίδα που διοργανώθηκε στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη,  για τα 50 χρόνια από το θάνατο του συντοπίτη μας Στρατή Μυριβίλη.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου στους συντελεστές της χθεσινής εκδήλωσης και ιδιαίτερα στο συγγραφέα Μάριο Κυπαρίσση, στο συγγραφέα -  μεταφραστή και δημοσιογράφο Παντελή Μπουκάλα, στο διευθυντή Ελληνικών Σπουδών και Λέκτορα Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Yale Γιώργο Συρίμη, αλλά και στην ηθοποιό Λένα Παπαληγούρα, η οποία διάβασε αποσπάσματα από το έργο του Μυριβήλη "Η δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια" και με μετέφερε χρόνια πίσω, στο Γυμνάσιο, της Μυτιλήνης, όταν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «ροφούσαμε» κυριολεκτικά την τριλογία του μεγάλου συμπατριώτη μας. 
Στην  εκδήλωση παρούσα ήταν και η Χριστίνα Αγγελοπούλου-Μυριβίλη , εγγονή του συγγραφέα, με την οποία είχα την τιμή να συνομιλήσω για το πολύτιμο έργο του παππού της.
Εκδηλώσεις όπως η χθεσινή αναμφισβήτητα αναδεικνύουν την αίγλη του Λεσβιακού Πολιτισμού και ανάλογες πρωτοβουλίες πρέπει να τυγχάνουν της υποστήριξης και παρουσίας όλων μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου