ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ:κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Οι συνθήκες ζωής της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων επιδεινώνονται. Μαζί με την ένταση της εκμετάλλευσης, αναδεικνύεται σε σημαντική πλευρά της χειροτέρευσης της θέσης των εκμεταλλευόμενων το θέμα της στέγασης, σε βαθμό που να επηρεάζει τους όρους επιβίωσης μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Το δικαίωμα της στέγασης αμφισβητείται με πολλούς τρόπους από τις  κυβερνήσεις, το κεφάλαιο και τις μνημονιακές επιταγές ΕΕ, ΔΝΤ
Οι τραπεζίτες, τα «κοράκια των εισπρακτικών εταιρειών, οι μεσίτες της γης και οι εταιρείες του real estate, παίρνουν θέση για την υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας.
Η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας των εργαζόμενων που στο σύνολό τους έχουν χτυπηθεί από την κρίση ενώ αμφισβητούνται και λεηλατούνται όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις τους μαζί μ΄ αυτά και αυτό της στέγης, είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος.
Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ  στηρίζει τους αγώνες για:
-την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
-τη θεσμοθέτηση ενός νομοθετικού πλαισίου πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την καθιέρωση, μεταξύ άλλων αναγκαίων μέτρων, του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας
- την γενναία «σεισάχθεια» και τη διαγραφή των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.
Στηρίζει και καλεί την Πέμπτη 7/11
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΠΡΩΙ
για τον προγραμματισμένο  πλειστηριασμό, και  κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του Γ. Παληού από τη Χίο από την Τράπεζα της Alpha Bank.
Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου