ΚΚΕ(μ-λ): Οι πρόσφυγες καίγονται - Ο Πομπέο ανάβει νέες φωτιές πολέμου στη χώρα

Στο κολαστήριο της Μόριας, την Κυριακή στις 29 Σεπτεμβρίου, ξέσπασε φωτιά που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων, μία μητέρας και ενός παιδιού. Ο αριθμός των νεκρών μέσα στις δομές «φιλοξενίας» -κολαστήρια ανθρώπων- όλο και μεγαλώνει. Το μαρτύριο των ανθρώπων που εκδιώχθηκαν από τον τόπο τους, λόγω των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και επεμβάσεων κάθε είδους δεν έχει τελειωμό.Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν η άμεση μεταφορά διμοιριών ΜΑΤ από την Αθήνα στην Λέσβο, ενώ η άφιξη και του αρχηγού της ΕΛΑΣ στο νησί, δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης για την αποτελεσματικότερη κλιμάκωση της βίας και της καταστολής. Την επομένη 30/9 το Υπουργικό Συμβούλιο ανακοίνωσε τη «νέα» πολιτική που δεν είναι άλλη από την ένταση της πάγιας αντιμεταναστευτικής/αντιπροσφυγικής πολιτικής. Με την μη αναγνώριση κανενός δικαιώματος στη ζωή για τους ξεριζωμένους, με τη φυλάκισή τους σε κλειστές δομές, με τον περιορισμό ακόμα περισσότερο του δικαιώματος σε Άσυλο, με την ανοιχτά ομολογούμενη επιδίωξη της επαναπροώθησης.

Με αυτή την πολιτική η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών να λειτουργεί η χώρα ως φυλακή των προσφύγων/μεταναστών αλλά και ταυτόχρονα να αποτρέψει κάθε ενδεχόμενο συνένωσης και κοινής πάλης του λαού με τους ξεριζωμένους.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση όσο και οι ΜΚΟ, προπαγανδίζουν συστηματικά ότι το μόνο κοινό που μπορεί να έχει ο λαός μας με τους μετανάστες είναι ότι και οι δύο δεν αντέχουν ό ένας τον άλλον. Ότι υπάρχει «αγεφύρωτο θρησκευτικό και πολιτιστικό χάσμα» μεταξύ τους που δεν λύνεται. Το σύστημα εντέχνως θέτει ότι η παρουσία, από μόνη της, μουσουλμάνων προσφύγων στην παραμεθόριο, εγείρει ζητήματα «εθνικής ασφάλειας». Πρόκειται για την «εθνική ασφάλεια» που η κυβέρνηση της ΝΔ και συνολικά τα κόμματα του συστήματος θα εξασφαλίσουν για το λαό υπογράφοντας με την επίσκεψη Πομπέο συμφωνία, χωρίς χρόνο λήξης, για την μετατροπή όλης της χώρας σε αμερικάνικη βάση, για ορμητήριο των νέων πολεμικών επεμβάσεων των Αμερικανονατοϊκών!

Το ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν έχουν τίποτα το κοινό να παλέψουν με τον λαό μας υποστηρίζεται και από σημαντικά τμήματα των δυνάμεων που αναφέρονται στην Αριστερά! Αντιμετωπίζουν τους μετανάστες σαν πρόβλημα, και όχι την μετανάστευση. Η υπόκλιση στο ιδεολόγημα της «εθνικής ασφάλειας», είναι υπόκλιση στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας από τους φονιάδες των λαών και δεν κάνει τίποτε άλλο πέρα από το να ταυτίζει τα συμφέροντα της αστικής τάξης με τα συμφέροντα του λαού. Επιπλέον οι ίδιες δυνάμεις προτείνουν ως πεδίο «αγωνιστικό» το όλοι μαζί να διώξουμε τους πρόσφυγες!

Η μαζική κινητοποίηση των προσφύγων/μεταναστών της 1/10 για να καταγγείλουν τη διπλή δολοφονία και να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δικαιώματα δείχνει το δρόμο που πρέπει να ανοίξει το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα. Το δρόμο του κοινού αγώνα λαού/προσφύγων/μεταναστών ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο και ενάντια στα νέα δεινά που αυτή φέρνει για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Τον κοινό αγώνα για αλληλεγγύη-ειρήνη των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστές- εμπρηστές των πολέμων. Την κοινή πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που στερεί και χτυπά το δικαίωμα στη δουλειά, και στη ζωή σε όλους μας!

Μυτιλήνη 2/10/19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου