Συνάντηση της Μαρίας Κομνηνάκα με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου

Συνάντηση είχε χθες, Τρίτη 8 Οκτώβρη, η βουλευτής Νομού Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα με το ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (ΕΣΠΕΕ ΛΕΣΒ).Το ΔΣ αφού ευχαρίστησε τη βουλευτή για την προβολή, μέσω της Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή, για το θέμα του αμίαντου που υπάρχει σε εγκαταστάσεις των στρατοπέδων και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους εργαζόμενους, την ενημέρωσε για τα εργασιακά τους και άλλα προβλήματα που τους απασχολούν.

Η βουλευτής τους ανέπτυξε τις θέσεις που έχει το ΚΚΕ για τα στρατευμένα παιδιά και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Τους τόνισε ότι το ΚΚΕ όπως και με όλους τους εργαζόμενους, θα είναι στο πλευρό τους για όποια διεκδίκηση αφορά τα εργασιακά τους δικαιώματα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Τους επισήμανε δε ότι ο Στρατός πρέπει να υπάρχει και να λειτουργεί μόνο για την άμυνα της χώρας μας και να περιφρουρεί τα σύνορά της σε τυχόν επιβουλές από άλλα κράτη. Σε καμιά περίπτωση, τους τόνισε, δεν θα πρέπει να στέλνεται φαντάρος ή αξιωματικός έξω από αυτά ώστε να απειλεί άλλους λαούς. «Ο Στρατός μας δεν έχει καμιά δουλειά να εκτελεί τις διαταγές του ΝΑΤΟ, ενός μηχανισμού που ευθύνεται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, για τη δημιουργία των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών, για τη λεηλασία του πλούτου των χωρών τους και τη φτωχοποίηση των λαών τους».

Τέλος, τους κάλεσε, συσπειρωμένοι μέσα από το σωματείο τους, σε συμπόρευση με το ταξικό κίνημα, να αγωνίζονται και να διεκδικούν τα δίκια τους γιατί μόνο έτσι θα έχει αποτέλεσμα ο αγώνας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου