Δραστηριότητα Γιάννη Μπουρνού στη Λέσβο

Πλούσια ήταν η δραστηριότητα του Βουλευτή Ε.Π. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού τις προηγούμενες ημέρες στη Λέσβο.

Την Παρασκευή 18/10, ο κ. Μπουρνούς υποδέχτηκε στη Λέσβο αντιπροσωπεία Ευρωβουλευτών της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL), αποτελούμενη από τον Κώστα Αρβανίτη (ΣΥΡΙΖΑ) και τον Μιγκέλ Ουρμπάν Κρέσπο (Ποδέμος, Ισπανία), καθώς και τον Βουλευτή Κορινθίας και Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Ψυχογιό. Μαζί τους πραγματοποίησε τρίωρη αυτοψία στο ΚΥΤ Μόριας, όπου συναντήθηκε με την Διοίκηση, εκπροσώπους των εργαζομένων, της Αστυνομίας και του Στρατού, καθώς και με εθελοντές από ΜΚΟ.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς επισκέφθηκε το ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, όπου συνομίλησε με τις υπευθύνους και εξέφρασε την ολόπλευρη στήριξή της στον αγώνα του ΚΕΘΕΑ για τη διάσωση της αυτονομίας και της εύρυθμης λειτουργίας του, ενάντια στην επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, που σε μια νύχτα επιχείρησε να καταργήσει τον αυτόνομο χαρακτήρα του και να το θέσει υπό διορισμένη, έμμισθη διοίκηση.
Το βράδυ της Παρασκευής, ο Γ.Μπουρνούς μαζί με τον Κώστα Αρβανίτη, τον Γιώργο Ψυχογιό και τον Μιγκέλ Ουρμπάν, ήταν ομιλητές σε ανοικτή συνέλευση της ΟΜ Πόλης Μυτιλήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, στην οποία πήραν μέρος πολλές δεκάδες παλιών και νέων μελών του Κόμματος. Στη συνέλευση συζητήθηκαν τα προβλήματα του νησιού με έμφαση στο προσφυγικό και την ανάγκη ανάδειξής του στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και η διαδικασία ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
Το πρωί του Σαββάτου (19/10), ο Γ.Μπουρνούς συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕΣΒ.) μετά από αίτημα της Ένωσης, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα στις στρατιωτικές μονάδες του νησιού και να  προωθήσει την επίλυσή τους μέσα από κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις το προσεχές διάστημα.
Στη συνέχεια, παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην  συγκέντρωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Σαπφούς κατά της τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης στη Βόρεια Συρία.
Το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Μπουρνούς επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΚΟΙΝΣΕΠ «Μοδούσα» στον Παπάδο, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του συνεταιρισμού και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του.
Το ίδιο βράδυ παρευρέθηκε στην επιτυχημένη πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Εταιρεία «Αρχιπέλαγος» στο Μουσείο Βρανά, στη μνήμη της Ρούρας Σιφναίου.
Τέλος, το πρωί της Κυριακής ο Γιάννης Μπουρνούς παρευρέθηκε στην ετήσια Ενημερωτική Ημερίδα του Συλλόγου Αντιμετώπισης Θαλασσαιμίας & Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας Ν. Λέσβου, που διεξήχθη στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο» με προσκεκλημένους διακεκριμένους γιατρούς της Θαλασσαιμίας από την Αθήνα.

23/10/19
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου