Σύσκεψη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ ΑΓΙΆΣΟΥ

Σε κλίμα σύμπνοιας και γόνιμου διαλόγου έγινε την Τετάρτη 16-10-19 σύσκεψη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου και όλων των συλλόγων του χωριού στο γραφείο του Κοινοτικού καταστήματος.

Απ'όλους τους ομιλητές επισημάνθηκαν τα αδιέξοδα που δημιουργούν οι αθρόες ροές προσφύγων και μεταναστών στο νησί, καθώς και η ανάγκη αποσυμφόρησης των ήδη υπαρχόντων δομών φιλοξενίας.
Η γρήγορη διαδικασία παραχώρησης ασύλου και η βούληση των προσφύγων να προωθηθούν στις χώρες που αυτοί επιθυμούν θα ήταν μια διέξοδος.
Οι Αγιασωτες κατανοούν το αδιέξοδο των ανθρώπων αυτών και την ανάγκη από την μεριά της πολιτείας να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες αποσυμφόρησης στο ΚΥΤ Μόριας.
Μια δομή στην Αγιάσο δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτα , απλά θα μετέθετε τα προβλήματα που δημιουργούνται σε τέτοιους χώρους.
Μια δομή ανηλίκων προβλέπει από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, εκτός από χώρους στέγαση και χώρους ειδικά διαμορφωμένους και δομές εξυπηρέτησης των ανηλίκων.
Ο χώρος του πρώην ΘΕΟΜΉΤΩΡ κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί την ένταξη προσφύγων.Εκτος από τα τεράστια κτηριακά προβλήματα, λόγω της στατικότητας του κτιρίου , φαίνεται ότι παραβιάζεται και η βούληση του Ευεργέτη, αφού το κτίριο για συγκεκριμένους λόγους ανεγέρθηκε.
Σε τελική ανάλυση , υπάρχουν τόσοι πολλοί συμπολίτες μας που έχουν τις ίδιες ακριβώς ανάγκες με τους πρόσφυγες,(γέροντες, ανήμποροι, άποροι και κατατρεγμένοι) τους οποίους το Β' κτηριακό συγκρότημα μπορεί να απορροφήσει.
Προτείνουμε λοιπόν την επισκευή του Α' κτηρίου και την δημιουργία υποδομής που θα αποσυμφορήσει το Β' κτίριο , ώστε να γίνει και ο διαχωρισμός των τροφίμων: γέροντες, άποροι στο Α' κτηριακό συγκρότημα , ασθενείς με ψυχικά και νευρολογικά προβλήματα στο Β' κτηριακό συγκρότημα. Καθίσταται αναγκαίο όσο ποτέ ο διαχωρισμός των τροφίμων , έτσι ώστε να υπάρξει επιτέλους σωστή περίθαλψη αλλά και ανθρωπιά για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου