"Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου"

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου και καλούμε όλες τις παρατάξεις να δεσμευτούν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και του εργασιακού τους μέλλοντος.
Καταθέτουμε για το λόγο αυτό το παρακάτω ψήφισμα στο Δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 25/10/19 και καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης να δεσμευτεί πως ακόμη και εάν ψηφιστεί το  179 άρθρο δεν θα το ενεργοποιήσει, προστατεύοντας έτσι τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης. υπερασπιζόμενο τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, την σταθερή και επαρκής χρηματοδότηση του από την Κεντρική Διοίκηση αλλά και την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης αυτού με μόνιμο προσωπικό με πλήρη και εργασιακά δικαιώματα ζητά την απόσυρση του άρθρου 179 που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».
Το εν λόγω άρθρο εφόσον αποτελέσει νόμο του κράτους, δύναται να οδηγήσει ουσιαστικά χωρίς κανένα περιορισμό στην σταδιακή και μετέπειτα πλήρη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών όπως της συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού κ.α.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης. δεσμεύεται ότι ακόμη και εάν ψηφιστεί το εν λόγω άρθρο δεν θα το ενεργοποιήσει και θα κινηθεί αποκλειστικά στο πνεύμα όσων ορίζονταν στο άρθρο 61 του ν. 3979/2011 το οποίο προβλέπει ότι καθορίζεται με σαφήνεια το αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και η διάρκεια και η περιοχή, εντός της οποίας αυτές παρέχονται. Επίσης ότι για την λήψη απόφασης απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»
ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου