ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Β & Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ


Μια σημαντική για τα πολιτιστικά δεδομένα του Δήμου Μυτιλήνης συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Μυτιλήνης.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, παρόντος του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Παναγιώτη Τσακύρη, συνάντησε τον Τάκη Μαυρωτά, Διευθυντή Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Β & Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ.


Το Ίδρυμα ιδρύθηκε το 2004, ως κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ο οργανισμός του επικυρώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα. Στο κέντρο των ενδιαφερόντων του βρίσκονται οι εικαστικές τέχνες και η μουσική στην Ελλάδα και παγκοσμίως, με κύριο άξονα την εμφάνιση και εξέλιξη του μοντέρνου στον 20ό και 21ο αιώνα.

Οι στόχοι του Ιδρύματος είναι να ενθαρρύνει το κοινό να αναπτύξει έναν πλατύ και διεπιστημονικό διάλογο με τις εικαστικές τέχνες και την μουσική, να προβάλει το έργο Ελλήνων δημιουργών στο εξωτερικό, να χρησιμοποιήσει σύγχρονα μέσα για την διάδοση του περιεχομένου των δραστηριοτήτων του και να αναπτύξει δίκτυα συνεργασίας, συμπράξεις και ανταλλαγές.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους νέους επισκέπτες με στόχο την εκπαίδευση τους σε θέματα εικαστικών τεχνών και μουσικής, την καλλιέργεια αισθητικής παιδείας και την εξοικείωση με μουσειακούς χώρους.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ν΄ αναζητηθούν τρόποι συνεργασίας των δύο πλευρών, ενώ εξετάστηκαν οι δυνατότητες και οι διαδικασίες που θα υλοποιηθεί ο φιλόδοξος αυτός στόχος. Στόχος είναι σύντομα να υλοποιηθεί η βούληση των δυο πλευρών έτσι ώστε και οι δημότες του Δήμου Μυτιλήνης να γευθούν τους καρπούς μιας τέτοιας πολύτιμης συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου