ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ:Η Παράταξη του "τίποτα" στα Ελληνικά Πανεπιστήμια"

Μετά από απουσία 4,5 ετών είδαμε σε Γενικές Συνελεύσεις να εμφανίζονται οι «γνωστοί-άγνωστοι» αναρχικοί και αριστεριστές που παρέα με το ΚΚΕ ενδιαφέρθηκαν ξανά για το Πανεπιστήμιο.

Με τις γνωστές τακτικές τους, με απειλές, φωνές και δυσφημίσεις έναντι των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προσπάθησαν να δείξουν ότι δήθεν ενδιαφέρονται για την Παιδεία, ενώ επί 4,5 χρόνια ήταν εξαφανισμένοι από το Πανεπιστήμιο ασχολούμενοι με τις ΜΚΟ.
Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς, στην πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την αξιοποίηση προς όφελος των φοιτητών του χώρου στο υπόγειο του τμήματος Περιβάλλοντος (π.χ. αίθουσα υπολογιστών) αντί για στέκι αναρχικών απειλούσαν τα μέλη μας με εκφράσεις όπως ότι «και η Αστυνομία να έρθει δεν πρόκειται να τους βγάλει κανένας».
Σαν να μην έφθανε αυτό, η ΠΚΣ εξέδωσε ανακοίνωση για λεγόμενα του πρώην Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης Γεώργιου Στρατηγέλλη, διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενά του, με την προοπτική να τον «δολοφονήσουν ως προσωπικότητα» στο διαδίκτυο, καθώς όλως τυχαίως η καταγγελία του ΚΚΕ μεταφέρθηκε σε όλα τα προσκείμενα στους ίδιους site πανελλαδικά, χωρίς βέβαια κάποιος εξ αυτών να επιδείξει το ελάχιστο ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας ρωτώντας τον ίδιο τον καταγγελλόμενο για τη θέση του αναφορικά με την καταγγελία που είχε δεχθεί.
Στηρίζουμε τον πρώην Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης Γεώργιο Στρατηγέλη απέναντι στην πρωτοφανή αυτή διαστρέβλωση των λεγομένων του.
Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο όπως ενημερωθεί από το Φ.Σ. Κοινωνιολογίας για τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης, από τα οποία φαίνεται τόσο η πραγματικότητα όσο και το μέγεθος της παραπληροφόρησης, πρακτικά τα οποία έχουν μάλιστα συνυπογράψει οι ίδιοι οι καταγγέλλοντες-μέλη της ΠΚΣ Κοινωνιολογίας.
Μετά από την διασπορά των fake news απευθύνουμε τις εξής ερωτήσεις σε αυτούς που θυμούνται το Πανεπιστήμιό μας όποτε κρίνουν ότι τους συμφέρει να ασκήσουν μικροπολιτική και αναμένουμε απαντήσεις ώστε να ενημερωθεί η ακαδημαϊκή και τοπική κοινότητα:
1. Ζητούμε από την ΠΚΣ να μας ενημερώσει εάν κατά τη δράση της επί δεκαετίες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει υλοποιήσει έστω μία πρόταση από όλα όσα ευαγγελίζεται για τους φοιτητικούς Συλλόγους, τα προγράμματα σπουδών και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων, εκτός από πορείες και καταλήψεις.
2. Προκαλούμε την ΠΚΣ να μας ενημερώσει τι δουλειά έχουν οι 50άρηδες και 60άρηδες του ΚΚΕ που έρχονται για προστασία και εκφοβισμό στις φοιτητικές εκλογές κάθε χρόνο; Τι δουλειά έχουν να εισέρχονται στις αίθουσες και να απειλούν φοιτητές; Μάλλον αυτό το άσυλο θέλουν να υπερασπιστούν.
3. Αναμένουμε να μας ενημερώσουν τα μέλη της ΠΚΣ πως είναι δυνατόν να προβαίνουν σε καταγγελίες , γνωρίζοντας ότι έχουν υπογράψει πρακτικά που αποδεικνύουν τα αντίθετα από όσα καταγγέλλουν.
4. Αναμένουμε να μας ενημερώσει η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ, πώς είναι δυνατόν να συγχρονίζονται με τους αναρχικούς στις Γενικές Συνελεύσεις, ενώ στην τοπική κοινωνία δηλώνουν ότι έχουν τεράστιες διαφορές.
5. Αναμένουμε να μας ενημερώσουν τα μέλη εξωκοινοβουλευτικών αριστερών οργανώσεων για την απουσία τους 4,5 χρόνια από τις Συνελεύσεις, προφανώς όσο στη διακυβέρνηση της χώρας βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
6. Θα θέλαμε να μάθουμε πόσοι από τους προαναφερθέντες είναι μέλη ΜΚΟ, πληρώνονται χρόνια από τις ΜΚΟ για το προσφυγικό και ξαφνικά εμφανίστηκαν στο Πανεπιστήμιο με την έλευση της νέας Κυβέρνησης.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι η μόνη οργάνωση που θέλει ανοιχτές σχολές, που καταγράφει προτάσεις και λύσεις για τα προγράμματα σπουδών, για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, η μόνη φωνή που ζητά ένα ανταγωνιστικό Πανεπιστήμιο. Και θα το πετύχει, καθιστώντας το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κοιτίδα γνώσης ανάμεσα σε τρεις ηπείρους.
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Ν. Αποστόλη 19α
4 Νοεμβρίου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου