Συνέντευξη Γιάννη Μπουρνού στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ για το προσφυγικό

Ραδιοφωνική συνέντευξη του Βουλευτή Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και τους κ. Σιαφάκα και Νερούτσο, για το προσφυγικό στη Λέσβο, με αφορμή τις σημερινές κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νησιά (βασικά σημεία):- Κενές περιεχομένου, ψευδείς και επικίνδυνες εξαγγελίες που παίζουν με τα όρια της διεθνούς νομιμότητας.

- Ψέμα η κυβερνητική εξαγγελία για το κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας, όταν μόνο στη Λέσβο έχουμε 18000+ πρόσφυγες και μετανάστες και η κυβέρνηση υποσχέθηκε θολά αποσυμφόρηση 20000 ανθρώπων ως τις αρχές του 2020, χωρίς να παρουσιάσει σχέδιο. Η Λέσβος εκτός από το ΚΥΤ Μόριας θα επιβαρυνθεί και με μια φυλακή 7000 ανθρώπων.

- Οι διεθνείς κανόνες ορίζουν ότι τα κλειστά κέντρα κράτησης είναι μόνο για παραβατικούς. Όχι για οικογένειες και ανθρώπους που απλώς περιμένουν την εκδίκαση της αίτησής τους για άσυλο. Υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που απαγορεύει την κράτηση σε κλειστά κέντρα ανθρώπων που κωλυσιεργεί η εκδίκαση της αίτησης ασύλου τους.

- Τι θα συμβεί με την ασφάλεια της τοπικής κοινωνίας, όταν 7000 άνθρωποι εξεγερθούν μέσα στο κλειστό κέντρο τύπου Αμυγδαλέζας;

- Όταν μιλάει ο κ. Στεφανής για "αποτροπή", τι ακριβώς εννοεί;
Αυτό που έλεγε ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ότι πρέπει "να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη", για να μην έρχονται; Ή αυτά που έλεγε το 2011 ο σημερινός βουλευτής της ΝΔ, Πλεύρης, ότι πρέπει να υπάρξουν νεκροί στη θάλασσα;

Όλη η συνέντευξη εδώ:
https://soundcloud.com/user-433733100/201119a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου