ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ: Καταψηφίζει το ΚΚΕ το νομοσχέδιο για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα

Καταψηφίζει επί της αρχής το ΚΚΕ το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις», όπως σημείωσε η βουλευτής του Κόμματος Μαρία Κομνηνάκα μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.Ανέφερε ότι υπάρχει σύμπλευση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την κατεύθυνση των κωδίκων και πρόσθεσε ότι μένουν άθικτες ρυθμίσεις που μπορούν να πλήξουν το λαϊκό κίνημα. Μεταξύ αυτών είναι ο τρομονόμος και η αυστηροποίηση των ποινών, η συρρίκνωση των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου και το πλήγμα στο τεκμήριο της αθωότητας.

Ειδικότερα ανέφερε πως ενισχύεται η λεγόμενη «αντιτρομοκρατική νομοθεσία» με την απαγόρευση ταξιδιού, όπως έγινε στην περίπτωση της Ηριάνας. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την επαναφορά της ποινικοποίησης των αγώνων κατά των πλειστηριασμών και έκανε λόγο για ενίσχυση της καταστολής με τη μετατροπή σε κακούργημα της κατασκευής και κατοχής μολότοφ στο όνομα της κοινωνικής ειρήνης, που μπορεί να στραφεί κατά του λαϊκού κινήματος.

Επιπλέον, χαρακτήρισε προβληματική τη διατύπωση για τα βασανιστήρια και απαράδεκτα χαμηλή την ποινή με όριο τα 10 έτη και σημείωσε πως είναι προκλητική η εξαίρεση των τραπεζικών στελεχών για το αδίκημα της απιστίας. Όσο για την διατήρηση των αμερικανόπνευστων θεσμών, που επιτρέπουν τα παζάρια για το ύψος της ποινής πίσω από κλειστές πόρτες, ανέφερε ότι το ΚΚΕ διαφωνεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου