Ο Χ.Αθανασίου για την παράσταση “Θεόφιλος” του Συλλόγου των απανταχού Σιγρίων

Με αφορμή τη θεατρική παράσταση που διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος των απανταχού Σιγρίων «Το Σίγρι» βασισμένο στη ζωή του Έλληνα λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κος Χαράλαμπος Αθανασίου, Βουλευτής Νομού Λέσβου, δήλωσε τα εξής:
«Να βάφει ο καθένας με τα πινέλα του τα όνειρά του και να αγωνίζεται για αυτά». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του «Θεόφιλου», ενός θεατρικού μονολόγου που μας μετέφερε εικόνες και ξύπνησε συναισθήματα από τη Μυτιλήνη, τη Σμύρνη και το Βόλο, όπως αυτά τα έζησε ο μεγάλος λαϊκός ζωγράφος μας, στις αρχές του 20ου αιώνα.
Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος των απανταχού Σιγρίων «Το Σίγρι» είχε αυτή την πρωτοβουλία να μας «γνωρίσει» καλύτερα, από όσο τον ξέραμε, τον σπουδαίο Θεόφιλό μας, με τη λιτή και καλαίσθητη παράσταση που ο εξαίρετος ηθοποιός Θοδωρής Προκοπίου ερμήνευσε με ζωντάνια και αμεσότητα. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Συλλόγου «Το Σίγρι» και όσους συνετέλεσαν στην όμορφη και συγχρόνως συγκινητική παράσταση. Ελπίζω σύντομα να «ανέβει» η παράσταση αυτή και σε ανάλογους απλούς χώρους και στο νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου