Ανυποτάχτη Μυτιλήνη:Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέει τους αγώνες μας

Στην 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε την αρχή του τέλους της εφτάχρονης δικτατορίας, οι αγώνες για Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία είναι επίκαιροι και αναγκαίοι όσο ποτέ.


Η δικτατορία του Παπαδόπουλου και στη συνέχεια του Ιωαννίδη, που γέμισαν τα ξερονήσια με αγωνιστές και αγωνίστριες, που τρομοκράτησαν, βασάνισαν, δολοφόνησαν, αλλά και βύθισε τη χώρα σε οικονομικά σκάνδαλα και χρέη, ανατράπηκε όταν οι φοιτητές μαζί με τον εργαζόμενο λαό σήκωσαν το ανάστημά τους και διεκδίκησαν να αναπνεύσουν αέρα ελευθερίας.

Σήμερα, που τα fake news των ακροδεξιών νοσταλγών και των φασιστών προσπαθούν να πείσουν πως το Πολυτεχνείο δεν είχαμε νεκρούς, πως με τη Χούντα «κοιμόμασταν με τα παράθυρα ανοιχτά», λησμονώντας το «γύψο» και το σκοτάδι της τυραννίας, την καθήλωση των μισθών, τον πληθωρισμό που κατέτρωγε το εργατικό και λαϊκό εισόδημα, το πραξικόπημα στην Κύπρο που οδήγησε στην τουρκική εισβολή, σήμερα που οι νοσταλγοί της χούντας αποκτούν φωνή και διαλαλούν τις ανάξιες «αξίες» του ρατσισμού και του εθνικισμού, σήμερα που η Μεταπολίτευση καταγγέλλεται από αυτούς που έχουν βάλει στο στόχαστρο τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, σήμερα που η νεοφιλελεύθερη χούντα της ακραίας λιτότητας έχει μετονομαστεί σε «νέα κανονικότητα», σήμερα που τα εργατικά δικαιώματα και η συνδικαλιστική δράση ξεθεμελιώνονται και διώκονται, που το άσυλο καταργείται και η «εθνική υπερηφάνεια» μεταφράζεται σε τυχοδιωκτισμούς για το φυσικό αέριο, σήμερα που η πολιτική του «ανήκομεν εις την Δύσιν» επιστρέφει με τα παλιά της ρούχα για να μας κάνει μέρος της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ! Ο αγώνας για Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωση των οραμάτων και των αγώνων γενιών και γενιών.

Οι εικόνες των προηγούμενων ημερών από την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, καθώς και το ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε εναντίον των φοιτητών και των φοιτητριών, που θυμίζουν εκείνες τις εποχές του σκοταδιού, βρίσκουν ηχηρή απάντηση μέσα από τους συλλογικούς αγώνες μας. Η τρομοκρατία των ΜΑΤ και των δελτίων των 8, δε μας φοβίζει. Μας εξοργίζει.
Όπως μας εξοργίζει και το πέπλο σιωπής και παραπληροφόρησης που καλύπτει τις σύγχρονες εξεγέρσεις ανά τον κόσμο, αυτές που ξεσπούν στις μέρες μας, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης οικονομικής βίας των «από πάνω» ενάντια στην πλειονότητα του πλανήτη, του προκλητικού πλούτου, της αλαζονείας και του αυταρχισμού μιας μειονότητας που συνδυάζεται με άγρια εκμετάλλευση, αυταρχισμό και διαρκείς προσβολές. Στη Χιλή, το Εκουαδόρ, τη Βολιβία, το Ιράκ, τον Λίβανο, την Καταλονία, την Αϊτή, την Αλγερία και αλλού, το δίκιο, η αλληλεγγύη και η ελευθερία αναμετριούνται στους δρόμους -όπως και σε μας το ‘ 73- με τις σύγχρονες δυνάμεις της νύχτας και του γύψου σε πλανητικό επίπεδο.
Η αλληλεγγύη των λαών είναι το όπλο μας - η εξέγερση ενάντια στην αδικία το καθήκον μας!

Ως “Ανυπόταχτη Μυτιλήνη”, καλούμε τους πολίτες της Μυτιλήνης να συμμετάσχουν στους αγώνες μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά και να δώσουν ηχηρό παρόν ενάντια στο κράτος καταστολής που στήνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Κυριακή 17 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην πλ. Σαπφούς

Για τους αγώνες τους χθες, του σήμερα και του αύριο! Για της γενιάς μας τα «Πολυτεχνεία»!

Μυτιλήνη,
15/11/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου