Κατάπτωση επιχρίσματος στον Άγιο Θεράποντα Μυτιλήνης

Σεβασμιώτατον
Μητροπολίτην Μυτιλήνη
κ.κ. ΙΑΚΩΒΟΝ
Ενταύθα
Κοινοποίηση:
Προϊστάμενον Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ενταύθα
Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Σεβασμιώτατε,
Δια της παρούσης επιστολής έρχομαι να Σας ενημερώσω πως σήμερα Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 κατά τις πρωινές ώρες, μεγάλο τμήμα επιχρίσματος με διακοσμητικά στοιχεία στο Γυναικωνίτη του Ναού μας, κατέπεσε, λόγω διάβρωσης, αποτέλεσμα εισροής βρόχινων υδάτων από την στέγη.
Το ίδιο είχε συμβεί, όπως και τότε είχα αναφέρει στην κ. Λούπου, και την 1η Δεκεμβρίου του 2012. Σε πολλά δε σημεία του Ναού μας, παρατηρείται παρόμοια διάβρωση για τον ίδιο ακριβώς λόγο, δεδομένου ότι κατά τους Χειμερινούς μήνες ο Ναός μας πλημμυρίζει νερά. Φωτογραφίες σχετικές δείχνουν την ζημιά.
 Σας θυμίζω πως, η «Μελέτη Συντήρησης και Αποκατάστασης Όψεων και Στεγών» που είχε εκπονηθεί το Μάρτιο του 2016 από την Μελετητική Ομάδα του κ. Πέτρου Κουφοπούλου, υπεβλήθη στο Υπουργείο Πολιτισμού, θεωρήθηκε και εγκρίθηκε από 7 Απριλίου 2018, η δε Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από 16 Μαΐου του 2018 έχει χρηματοδοτήσει το έργο. Ένα έργο για το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχω καμιά ενημέρωση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, παρ’ όλες τις προσπάθειές μου!
Σεβασμιώτατε,
Ο Γυναικωνίτης χρησιμοποιείται ως Αίθουσα Κατήχησης Παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και Νέων, πράγμα που σημαίνει πως αν η πτώση του επιχρίσματος γινόταν λ.χ. το Σάββατο το πρωί την ώρα του Κατηχητικού - σε αυτό ακριβώς το σημείο παίζουμε με τα παιδιά ή εξομολογώ - θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και θύματα.

Φιλώ το χέρι Σας
ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
 π. Αθανάσιος ΓιουσμάςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου