Μηταράκης: Δεν θα επιβαρυνθούν οι αγρότες από το νέο μοντέλο εισφορών

Δεν θα επιβαρυνθούν οι αγρότες από το νέο μοντέλο εισφορών, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ 1.


Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι οι τρεις βασικές τομές που προβλέπουν οι αποφάσεις του ΣτΕ θα ισχύσουν αναδρομικά από τις 4 Οκτωβρίου 2019. Αναφορικά με το νέο καθεστώς εισφορών, ξεκαθάρισε ότι αυτό θα αφορά αποκλειστικά στους ελεύθερους επαγγελματίες και ότι θα υπάρξει μια ειδική κατηγορία εισφορών για τους αγρότες, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν και να έχουν καλύτερη σύνταξη.

«Ο συνδυασμός των φορολογικών και ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων, θα εξασφαλίσει συνολικά μεγαλύτερα κέρδη τόσο για τον ελεύθερο επαγγελματία όσο και για τον αγρότη. Το αποτέλεσμα θα είναι χαμηλότερη συνολικά επιβάρυνση αλλά υψηλότερη σύνταξη», υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.

Για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες, ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι «θα υπάρξει πρόβλεψη για όσους ξεκινούν στην αγορά εργασίας ως ελεύθεροι επαγγελματίες, κατά τη διάρκεια της πρώτης εισαγωγικής τους περιόδου, να είναι ακόμα πιο χαμηλές οι ασφαλιστικές εισφορές που θα πρέπει να καταβάλλουν».enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου