ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΣΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Στα αξιοσημείωτα της συνεργασίας του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιαρχης Βερρος με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Καραγιάννη, καταγράφεται η εξασφάλιση της άμεσης επίσκεψης υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου στη Δυτική Λέσβο, τόσο για τα θέματα που αφορούν στο σεισμό, όσο και γενικότερα για ζητήματα όπου μπορεί το Υπουργείο να ενισχύσει έργα και δράσεις του Δήμου Δυτικής Λέσβου.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται εκ μέρους της δημοτικής αρχής σε αντιπλημμυρικά έργα αλλά και γενικότερα –μια και η Δυτική Λέσβος είναι νεοσύστατος Δήμος- σε έργα υποδομών.

‼️Παρούσα στη συνάντηση για τα θέματα του σεισμού, ήταν και αντιπροσωπεία της Βρίσας (τοπική κοινότητα, σύλλογοι) με επικεφαλής τον Στρατή Παράκοιλα.

⚫Ξεχωριστής σημασίας στη διάρκεια της συνάντησης ήταν όμως η υπόθεση του έργου για τη συγκράτηση της διάβρωσης της παραλίας της Ερεσού, ύψους 2,3 εκ. ευρώ.

🏖️Η περίπτωση του έργου που θα δώσει την ανακουφιστική λύση στο μείζον πρόβλημα μιας εκ των πιο χαρακτηριστικών τουριστικών τοποθεσιών της Λέσβου, χρειάζεται την τελική ώθηση του Υπουργείου για την ολοκλήρωση της μελέτης. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το έργο έχει (προ)ενταχθεί από το 2018 στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου, με το Υπουργείο να έχει ολοκληρώσει την Α΄ φάση της μελέτης.

🚧Τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, εκτίμησαν πως μέσα στους πρώτους μήνες του 2020, θα έχει ολοκληρωθεί και η Β΄ φάση της μελέτης, για να μπορέσει να δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατό το πολύ σημαντικό αυτό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου