Δράση του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής

Χρειάζονται τα ζώα  οδοντογιατρό;
- Ένας έξυπνος και εντυπωσιακός τρόπος, που αφυπνίζει το ενδιαφερον των μαθητών για την στοματική υγεία 


- Ποιος είναι ο πιο πειστικός τρόπος να κάνεις τα παιδιά να πλένουν τα δόντια τους για να μη χαλάσουν; Ασφαλώς θα χρειαστεί  ένας ειδικός, που θα τους μιλήσει για την υγιεινή του στόματος. Μηπως όμως απαιτείται όμως και κάτι, που θα τα εντυπωσιάσει και ταυτόχρονα θα τα εκπλήξει.
 Όπως για παράδειγμα αν χρειάζονται φροντίδα τα δόντια των άγριων ζώων και των κατοικίδιων. Σε αυτό το θέμα επιλέξαμε και εμείς να αναφερθούμε  σήμερα το πρωί  στην δραστηριότητα για τη στοματική υγιεινή που κάναμε στο ΗΟTEL VOTSALA στην παραλία της Θερμής.  Η δράση περιλάμβανε :
Α) Προβολή πολυμεσικής εφαρμογής με τίτλο  «Χρειάζονται τα ζώα  οδοντογιατρό;».  Την παρουσίασαν δυο μαθήτριες  και άρεσε ιδιαίτερα στα παιδιά, αφού έμαθαν πώς περιποιούνται τα δόντια των άγριων ζώων (λιοντάρια, ελέφαντες ιπποπόταμους), των κατοικίδιων, των ζώων εργασίας (άλογα, μουλάρια)  κ.λ.π.
Β) Διάλεξη από την παιδο-οδοντίατρο Λαμπριανή Ματθαίου με τίτλο «Πώς πρέπει να πλένω σωστά τα δόντια μου». Η γιατρός ήταν ιδιαίτερα παραστατική και έδειξε μεταξύ άλλων στα παιδιά διάφορα εργαλεία της δουλειάς της καθώς και το πώς πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας χρησιμοποιώντας ως μοντέλο ένα λούτρινο ζωάκι 
Γ) Χορήγηση στους μαθητές πακέτων με οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα, που μας δόθηκαν από την Colgate, ύστερα από αίτημα του προηγουμένου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων.Η συμμετοχή των μαθητών υπήρξε εντυπωσιακή, ενώ οι ερωτήσεις και οι παρεμβάσεις τους έπεσαν  βροχή. Ήταν μια εξαιρετικά γόνιμη δράση. 
Θερμές ευχαριστίες στον ιδιοκτήτη του Ξενοδοχείου VOTSALA (για την διάθεση του χώρου και την προσφορά κολατσιού και χυμών στους μαθητές), στο Αστικό ΚΤΕΛ (για τη μεταφορά των μαθητών), στην οδοντίατρο Λαμπριανή Ματθαίου (για την ολοκληρωμένη παρουσίασή της), στον Σπύρο Κρέκο για την πολύτιμη βοήθειά του, στην εταιρεία Colgate (για την δωρεάν χορήγηση των πακέτων με οδοντόβουρτσες και οδοντόπαστες) .
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου