Σύσκεψη φορέων για τα προβλήματα Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με την συμμετοχή του Χ.Αθανασίου

Με αφορμή την πρόσκληση του Επάρχου Λήμνου, κ Άγγελου Βλαττά Λαμπρινού,ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής ΝΔ Νομού Λέσβου  κ. Χαράλαμπος Αθανασίου  συμμετείχε  στη σύσκεψη φορέων για τα προβλήματα Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Στη σύσκεψη  συμμετείχαν εκτός του κ. Αθανασίου , ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, οι Δήμαρχοι Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Δημήτρης Μαρινάκης και Μαρία Κακαλή, ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κούφελος, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Παύλος Βουγιούκας – Μιχαλακέλης ως εκπρόσωπος της κ. Καλογήρου, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Δημήτρης Κουτσουρίδης, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Λαγουτάρης, η Διευθύντρια Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Παναγιώτα Πετρίδου, και ο Προϊστάμενος Κτηνιατρικής Υπηρεσίας  του Επαρχείου Λήμνου Δημήτρης Μπουλώτης
Ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους για την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στη Λήμνο μαζί με το Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Χρήστο Ροϊλό,  ενώ ενημέρωσε ότι ήδη έχει ετοιμαστεί το σχέδιο της σχετικής προκήρυξης για τον διορισμό του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου Λήμνου μετά την οριστική αποσύνδεση των δύο νοσοκομείων (Μυτιλήνης και Λήμνου) και αναμένεται η υπογραφή του. Παράλληλα, δήλωσε ότι έχει ζητήσει την άμεση κάλυψη των κενών του Νοσοκομείου.
Σχετικά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ο κ. Αθανασίου πρότεινε όπως τεθεί το σύνολο των προβλημάτων υπόψη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) αλλά και να πραγματοποιηθεί, ταυτόχρονα, κοινή συνάντηση των αρμόδιων φορέων με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.
Σχετικά με την αεροπορική εταιρεία Astra Airlines, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή προκειμένου να εξευρεθεί άμεσα λύση για τη μεταφορά των κατοίκων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Επιπρόσθετα, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τον αναδασμό στην Ατσική, καθώς και για τα φράγματα Κάσπακα και Κοντιά. Ο  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου,Κώστας Μουτζούρης διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, θα συνδράμει για την επίλυση των προβλημάτων του ακριτικού νησιού μας 
Τέλος, οι κ.κ. Αθανασίου και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης  παρακάθησαν σε γεύμα που οργανώθηκε προς τιμήν του νέου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Ιερόθεου . Στο γεύμα παρακάθησε επίσης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών ,αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ.Αντώνης Διαματάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου