Συνεχίζει τις επισκέψεις της η Δημοτική Παράταξη “Με Πυξίδα Τον Πολίτη” στις Κοινότητες της περιοχής Πλωμαρίου

 Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, η Χιωτέλλη Εριφύλη συνοδευόμενη από τους Δημοτικούς Συμβούλους Βασιλική Ανδρεαδέλλη και Δημήτρη Μαλλιαρό και μέλη της Παράταξης, επισκέφτηκε το κοινοτικό συμβούλιο του Παλαιοχωρίου. Συναντήθηκε στο Κοινοτικό Γραφείο Παλαιοχωρίου με την Πρόεδρο κα Σοφία Κακλαμάνου, τους Τοπικούς Συμβούλους Πάμελα Καλαϊτζή και Γιώργο Παπουτσάνη και κατοίκους του χωριού.


 Για μια ακόμα φορά έγινε φανερό το σοβαρό πρόβλημα με την  αγροτική οδοποιία, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και αυτού του χωριού. Ακόμα και αυτές οι ελάχιστες παρεμβάσεις που αποφασίστηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης καθυστερούν αφού δεν υπάρχει προγραμματισμός και συνεννόηση. Έτσι οι πρόεδροι των κοινοτήτων βρίσκονται σε αναμονή και κανείς δεν τους λέει πότε θα έρθει και η σειρά τους.
Ένα άλλο πρόβλημα  στο οποίο αναφέρθηκαν τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου είναι οι μικρές χωματερές που έχουν δημιουργηθεί από σκουπίδια και μπάζα που πετάνε ασυνείδητοι,  και ζητούν την παρέμβαση του Δήμου.
Παράπονα εξέφρασαν ακόμη για τον τρόπο συλλογής των απορριμμάτων που προορίζονται για ανακύκλωση αφού όπως μας είπαν αυτά αδειάζονται στο απορριμματοφόρο μαζί με τα άλλα σκουπίδια με αποτέλεσμα να ακυρώνεται η ανακύκλωση.
Ιδιαίτερα έντονο είναι στο χωριό το πρόβλημα με τα ετοιμόρροπα  κτήρια καθώς πολλά από αυτά είναι έτοιμα να γκρεμιστούν, κατάσταση που επιδεινώθηκε μετά το σεισμό του2017 .
 Σε πολύ άσχημη κατάσταση, με σοβαρές ρωγμές και χωρίς να έχει ελεγχθεί από τη ΔΑΕΦΚ, σύμφωνα με την πρόεδρο, βρίσκεται και το κτήριο της κοινότητας και είναι άμεση η ανάγκη παρεμβάσεων.
  Με τη σειρά μας αφού ακούσαμε τα προβλήματα της κοινότητας, ενημερώσαμε τους κοινοτικούς συμβούλους για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να καταρτίσουν το πρόγραμμα των έργων που έχει ανάγκη το χωριό τους καθώς και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη
. Για τα επικίνδυνα κτίρια του χωριού ενημερώσαμε το κοινοτικό συμβούλιο πως πρέπει να γίνει αίτηση στην Πολεοδομία για  χαρακτηρισμό τους ως επικίνδυνα ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατεδάφισης αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
 Επίσης από τις επισκέψεις μας στις Κοινότητες όλου του Δήμου μέχρι σήμερα, έχει προκύψει η ανάγκη γραμματειακής υποστήριξης των κοινοτικών συμβουλίων, για να
μπορέσει η λειτουργία τους να είναι ομαλή.
Δεσμευτήκαμε  να στηρίξουμε τις αποφάσεις των Κοινοτήτων στο δημοτικό Συμβούλιο  και να μεταφέρουμε τα ερωτήματα που μας έθεσαν οι κοινοτικοί σύμβουλοι και οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου  στο Δημοτικό Συμβούλιο σε μια προσπάθεια να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων που μας γνωστοποιήθηκαν.

 Ανδρεαδέλλη Βασιλική
Ζερβού Μαρία
Μαλλιαρός Δημήτρης
Χιωτέλλη Εριφύλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου