Τοποθέτηση της Μαρίας Κομνηνάκα στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση προωθείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις».

Κατά τη 4η συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα επανέλαβε ότι διατηρούνται διατάξεις που μπορούν να αξιοποιηθούν για την καταστολή λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών στο όνομα της διατάραξης της κοινής ειρήνης. Αναφέρθηκε ακόμα στην διατήρηση της διάταξης που μετατρέπει σε ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών.

Για τον τρομονόμο σημείωσε ότι διευρύνονται τα όρια του και η «τρομοκρατία» αξιοποιείται για μέτρα καταστολής και εκφοβισμού. Για την κατοχή μολότοφ ανέφερε ότι το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με την μετατροπή του αδικήματος σε κακούργημα και έκανε λόγο για κίνδυνο προβοκάτσιας σε βάρος διαδηλωτών.

Επίσης, αναφέρθηκε στη διάταξη για τα βασανιστήρια, επισημαίνοντας ότι μειώθηκε η ποινή από τα 15 έτη σε 10 και πως δεν αυξάνεται κατά δύο χρόνια η ποινή αν υπάρχει ρατσιστικό κίνητρο.br />

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου