Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολη Θερμής:Δοκιμάσαμε σύκα γεμιστά με καρύδια

Δοκιμάσαμε σύκα γεμιστά με καρύδια
…………………………………………………….
Ένα παραδοσιακό επιδόρπιο - σύκο γεμιστό με καρύδια - γνωστό από τα χρόνια της γιαγιάς και του παππού, δοκίμασαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου στα πλαίσια του διατροφικού μας προγράμματος, που στόχο έχει να τους φέρει σε επαφή με τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας . Το επιδόρπιο μας το έφτιαξε η Βάσω Ματζουράνη, που την ευχαριστούμε πολύ και το σέρβιρε ο μαθητής Δημήτρης Καραχαρίσης. Τα σύκα τα αγοράσαμε, ενώ την καρυδόψιχα μας την πρόσφερε το Lidl.

…………………………………………………..
Το σύκο έχει μεγάλη θρεπτική αξία και πολλά οφέλη για την υγεία. Ο βασιλιάς Μιθριδάτης ζητούσε από το λαό του να τρώνε κάθε μέρα τουλάχιστον από ένα σύκο για να προστατεύονται από τις ασθένειες.
…………………………………………………..
Είναι πολύ γνωστό για τις χωνευτικές του ιδιότητες και ιδανικό για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Eίναι πλούσιo σε θρεπτικά συστατικά και σε βιταμίνες . Ένα σύκο έχει περίπου 30 θερμίδες.
…………………………………………………..
Η διαδικασία συγκομιδής σύκων ξεκινά τον Αύγουστο. Στη συνέχεια αποξηραίνονται στον ήλιο και μετά τους γίνεται απεντόμωση. Στη Λέσβο σύκα καλλιεργούνται στις περιοχές της Ερεσού και του Ιππείου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου