ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΝΟΥ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ

Πλούσια ήταν η δραστηριότητα του Βουλευτή Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού σε Αθήνα και Λέσβο τις προηγούμενες ημέρες.
Την Κυριακή (1/12), ο Γ.Μπουρνούς παρακολούθησε τη διάλεξη της καθηγήτριας Νένας Γαλανίδου για την παλαιολιθική ανασκαφή του Λισβορίου, που διοργάνωσε με επιτυχία ο Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας στον φιλόξενο χώρο του.

Την Τριτη (3/12), Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, παρευρέθηκε ως Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, στην ετήσια εκδήλωση βράβευσης διακριθέντων αθλητών και αθλητριών με αναπηρίες, που διοργάνωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου είχε την ευκαιρία να βραβεύσει κι εκείνος τους Παραολυμπιονίκες μας.
Την Τετάρτη (4/12), ο κ. Μπουρνούς συμμετείχε στη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ την ίδια μέρα απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση της «Σοσιαλιστικής Συμμαχίας» συλλογικοτήτων από τον σοσιαλιστικό χώρο που ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και, τέλος, το ίδιο βράδυ, ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για τον αθλητισμό που διοργάνωσε στη Νέα Ιωνία η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του Κόμματος.
Το απόγευμα του Σαββάτου,7 Δεκεμβρίου, ο Γ.Μπουρνούς υποδέχθηκε στη Βουλή ομάδα σπουδαστών του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, που επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο κοινοβούλιο. Ο κ.Μπουρνούς συνομίλησε με τους σπουδαστές παρουσιάζοντάς τους την κοινοβουλευτική δραστηριότητα, αλλά και απαντώντας σε ερωτήσεις τους για τα προβλήματα του νησιού μας.
Το ίδιο βράδυ, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε το 11ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, όπου τιμώμενη περιφέρεια ήταν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Εκεί συνομίλησε με τους εκπροσώπους της Λέσβου και της Λήμνου στο περίπτερο των νησιών μας τόσο για τις δυνατότητες όσο και για τα προβλήματα της μελισσοκομίας στο Νομό μας.
 Το πρωί της Κυριακής, 8ης Δεκεμβρίου, ο Γ.Μπουρνούς πήρε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης του Κλαπάδου, που οδήγησε στην ήττα του οθωμανικού στρατού και την οριστική απελευθέρωση της Λέσβου. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθηκε στη δοξολογία στην Κάλλονη, κατέθεσε στεφάνι στο λόφο του Τυρανιδίου  και, τέλος επισκέφθηκε μαζί με όλους τους επισήμους τη Μονή Λειμώνος.
Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Γιάννης Μπουρνούς περιόδευσε στην Κάπη, το Υψηλομέτωπο και τη Στύψη, όπου είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κάπης και εκπροσώπους του Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Στύψης, με κύριο θέμα συζήτησης τα συνεχιζόμενα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών.
Για το ίδιο θέμα, άλλωστε, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου, κ. Γιώργο Λαγουτάρη. Οι συζητήσεις αυτές οδήγησαν στην κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή για τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου. Η ερώτηση κατατέθηκε από τον Γιάννη Μπουρνού με συνυπογραφή από 9 ακόμη Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.
Τη Δευτέρα, επίσης, ο Γ.Μπουρνούς επισκέφθηκε και συνεχάρη τους εθελοντές αιμοδότες στο Τελωνείο για την πολύτιμη δράση τους, ακολούθως συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της φιλοζωικής οργάνωσης «Κιβωτός», Δημήτρη Κουζινόγλου, καθώς και με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας, οι οποίοι διεκδικούν τη δικαίωσή τους έναντι εκείνων που χρεοκόπησαν την Συνεταιριστική.
Το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο Γιάννης Μπουρνούς θα βρίσκεται στη Μάλαγα της Ισπανίας, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο 6o Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

12/12/19
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου