Πρωτόκολλο Συνεργασίας Δήμου Μυτιλήνης - Δήμου Suining της Κίνας

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επισφραγίστηκε σήμερα η έναρξη στενής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μυτιλήνης και του Δήμου Suining της Κίνας, με την υπογραφή σχετικού Πρωτοκόλλου, κατά την επίσκεψη υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας του κινεζικού Δήμου στη Λέσβο.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, αφού καλωσόρισε την επικεφαλής της αντιπροσωπείας, εκπρόσωπο της κινεζικής Κυβέρνησης του Δήμου Suining και Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας του Δήμου, Tu Hong, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή τη συμφωνία, που μπορεί να αποφέρει οφέλη και για τους δύο Δήμους.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης απαρίθμησε στην κα Tu Hong τα κυριότερα προϊόντα που παράγει η Λέσβος, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο λεσβιακό λάδι, το οποίο περιέγραψε ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και γνωστό όχι μόνο για τις διατροφικές, αλλά και για τις θεραπευτικές ιδιότητές του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο τοπικό ούζο, φημισμένο ανά την υφήλιο και στα υψηλότατης ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα.

Θέλοντας να προβάλει και τον αστείρευτο φυσικό πλούτο της Λέσβου, ο Δήμαρχος παρότρυνε την κα Tu Hong και τους ακολούθους της να επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς κατά την παραμονή τους στο νησί, «ώστε να γευθείτε όχι μόνο τις τοπικές νοστιμιές, αλλά και την παροιμιώδη φιλοξενία των ντόπιων», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα μοναδικά περιπατητικά μονοπάτια που υπάρχουν στο νησί και μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, καθώς και στις τεράστιες εκτάσεις από πεύκα και ελαιόδεντρα.

«Φυσικά θα πρέπει να επισκεφθείτε και τις καταγάλανες παραλίες του νησιού μας, όπου μπορεί να απολαμβάνει κάποιος το κολύμπι του 6-7 μήνες ετησίως λόγω του ήπιου κλίματος, κάτι που θα θέλαμε να μεταφέρετε στους συμπατριώτες σας και εν δυνάμει τουρίστες της Λέσβου. Καθώς μαθαίνω ότι σε λίγο καιρό ξεκινά η σύνδεση Αθήνας-Suining με απευθείας πτήση τσάρτερ, θα ήθελα να εκφράσω την ευχή μου να σας βλέπουμε συχνότερα στη Λέσβο και θα είναι μεγάλη χαρά μας να σας φιλοξενούμε. Καλή διαμονή», κατέληξε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη συνάντηση και την υποδοχή που της επιφύλαξαν και ανέφερε ότι είναι μεγάλη τιμή για την ίδια και τους συνοδούς της που βρίσκονται στη Λέσβο.

Η κα Hong τόνισε ότι εντυπωσιάστηκε από κομμάτια της πόλης που πρόλαβε να δει στις λίγες ώρες που βρίσκεται στη Μυτιλήνη, ότι ανυπομονεί να δει ακόμη περισσότερα και να επισκεφθεί όσους περισσότερους προορισμούς μπορεί.
«Η επαρχία μας και ο Δήμος μας έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη Λέσβο. Ένα από αυτά είναι τα Απολιθωμένα Δάση που υπάρχουν στις δύο περιοχές, αλλά και η μακρά ιστορική διαδρομή των δύο περιοχών. Όπως βλέπω, έχουμε και οι δύο χώρες πολλά παραδοσιακά στοιχεία με έμφαση στον αρχαίο πολιτισμό», τόνισε η κα Hong και προσκάλεσε το Δήμαρχο Μυτιλήνης να επισκεφθεί κι εκείνος με τη σειρά του το Suining.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και η επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας προχώρησαν στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο Διευθυντής του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου