Πρόσκληση στην εκδήλωση «Ζήω-Ζ » που συνδιοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και τη Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού Β.Αι., στα πλαίσια της θεματικής 7η Νύχτα Ιδεων 2020


Πρόσκληση στην εκδήλωση «Ζήω-Ζ » που συνδιοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και τη Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού Β.Αι., στα πλαίσια της θεματικής 7η Νύχτα Ιδεων 2020. 7η ΝΥΧΤΑ ΙΔΕΩΝ 30 Ιανουαρίου 2020 Μυτιλήνη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο
Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, ώρα 18.00, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, υποδεχόμαστε στην Μυτιλήνη την 7η ΝΥΧΤΑ ΙΔΕΩΝ, πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου. Η Αντιπεριφέρεια πολιτισμού με χαρά αποδέχθηκε το αίτημα συνδιοργάνωσης και στον τόπο μας της εκδήλωσης με θέμα «Ζήω-Ζῶ». Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος οργανώνει για 7η χρονιά τη Νύχτα Ιδεών, ένα ετήσιο ραντεβού που συγκεντρώνει διανοούμενους, καλλιτέχνες, ερευνητές, δημοσιογράφους και το ευρύ κοινό που του αρέσουν οι συζητήσεις.
 Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η εκδήλωση συντονίζεται με τα υπόλοιπα Γαλλικά Ινστιτούτα και τους συνεργάτες τους σε όλο τον κόσμο την ίδια ημέρα, στις 30 Ιανουαρίου, και επεκτείνεται σε τέσσερις πόλεις: Μυτιλήνη, Αθήνα, Ηράκλειο, και Θεσσαλονίκη. Η Νύχτα Ιδεών 2020, από τη Μπραζαβίλ ως το Τόκυο, θα ασχοληθεί με το θέμα «ζήω-ζῶ».
Θέτει στο επίκεντρο των συζητήσεων το ζήτημα των οικολογικών ισορροπιών και της σχέσης του ανθρώπου με τον κόσμο καθώς και με άλλα είδη, τα ζώα, τα φυτά, σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο κατάρρευσης της βιοποικιλότητας.
Η Νύχτα μας προσκαλεί επίσης να εξερευνήσουμε ζητήματα ηθικής, τόσο αρχαία όσο και διαχρονικά, για την ύπαρξη των ιδεών αυτών καθαυτών και της εκτίμησης της ανθρώπινης ζωής. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου και συνδιοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση μιας και ακράδαντα πιστεύουμε ότι θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης- αναγκαίο ζητούμενο στην εποχή μας- προς όφελος της Κοινωνίας των Πολιτών.
 Σας προσκαλούμε και εμείς ως συνδιοργανωτής φορέας, προκειμένου από κοινού να προσεγγίσουμε το θέμα «Ζήω-Ζῶ», με ελεύθερη ροή της σκέψης και της γνώσης, μέσα από την ευκαιρία που μας παρέχεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο και την 7η Νύχτα Ιδεών. 
Αναστασία Αντωνέλλη Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών- Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου