''Το πρώτο χελιδόνι'' από την Αγνή και τον Μάκη Ψαραδέλλη

'' Το πρώτο χελιδόνι'' είναι το νέο τραγούδι του Μάκη Ψαραδέλλη που κυκλοφόρησε την πρωτοχρονιά από το Ράδιο Βερόνικα και τις Μωραΐτης Εκδόσεις με την υπέροχη φωνή της Αγνής.Η Αγνή που έγινε ευρύτερα γνωστή με το τραγούδι ''Το καφεδάκι''  των Λάκη Παπαδόπουλου και Γιώργου Φωτεινάκη έχει δισκογραφήσει τραγούδια  σπουδαίων δημιουργών όπως του Παντελή Θαλασσινού,Κώστα Τουρνά, Γιάννη Νικολάου, Γιάννη Γιοκαρίνη, Γιάννη Μηλιώκα, Αντώνη Μιτζέλου ενώ υπήρξε επί χρόνια συνεργάτιδα του Λουκιανού Κηλαηδόνη σε συναυλίες εντός και εκτός της Ελλάδας.
Τους στίχους στο συγκεκριμένο τραγούδι έγραψε ο Μάκης Ψαραδέλλης.
Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο του ράδιο Βερόνικα από τον εξαιρετικό μουσικό παραγωγό και διευθυντή του σταθμού Γιάννη Σκουλετάκη ο οποίος με αγάπη ,σεβασμό και ανιδιοτέλεια στηρίζει παραγωγές νέων δημιουργών.
Η παραγωγή και βιντεολήψη έγινε από τον Χρήστο Μωραΐτη εκδότη των Μωραΐτης Εκδόσεων ο οποίος είχε επιμεληθεί και τον προηγούμενο δίσκο του Μάκη Ψαραδέλλη με τίτλο ''Στου Χρόνου Το Σεντούκι''.
Μαντολίνο στην ηχογράφηση που έγινε στις 28-12- 2019 έπαιξε ο Μάριος Λέλεκας.
Η μουσική είναι εμπνευσμένη από την παράδοση της Πορτογαλίας και θα συμπεριληφθεί στο δίσκο του Μάκη Ψαραδέλλη με τίτλο
'' Κάτω από τις γέφυρες φωλιές" όπου ενώνονται οι γενιές των μουσικών της Λέσβου που υπηρέτησαν και υπηρετούν την παράδοση, μουσικοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά του κόσμου που ζουν στο νησί.
Στα τραγούδια που ερμηνεύουν γνωστοί και σπουδαίοι τραγουδιστές στίχους και μουσική έχει γράψει ο Μάκης εκτός από τρία που μουσική υπογράφει ο Μάριος Λέλεκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου