ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΤΟ προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι εδώ κι αρκετά χρόνια γεγονός στον τόπο μας. Τα αποτελέσματα των συγκρούσεων και των παρεμβάσεων της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τα ζούμε καθημερινά στο πετσί μας, μετατρέποντας τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών.     20.000 ανθρώπινες ψυχές ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα και έξω του κολαστήριου της  Μόριας.  Γυναίκες, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας και μικρά παιδιά μένουν έκθετα στο κρύο, στον αέρα και τη βροχή, ενώ ο χειμώνας αγριεύει.

Συνάδελφοι καθημερινά στο χώρο του νοσοκομείου ζούμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων και ακόμα χειρότερα την αναισθησία και τον κυνισμό των διαδοχικών κυβερνήσεων,  που μας καλούν είτε να μπαλώσουμε τρύπες σε ένα νοσοκομείο που είναι με διαφορά στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών,   είτε σηκώνουν τους ώμους προτρέποντας έτσι να μπούμε σε μια  αρένα μεταξύ ασθενών ντόπιων και προσφύγων.
Συνάδελφοι σαν υγειονομικοί δεν πρέπει να εξοικειωθούμε μ’ αυτές τις εικόνες.      Γι’ αυτό  σας  καλούμε να  συμμετέχετε  στην συγκέντρωση  για το προσφυγικό στις 22 Γενάρη στις 10:30 στην Πλατεία Σαπφούς με το πλαίσιο  του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου που είναι το μόνο πλαίσιο για μόνιμη λύση απεγκλωβισμού των προσφυγικών-μεταναστών. 

Απαιτούμε και Διεκδικούμε:
• Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spots, να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο - φυλακή στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό.
• Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.
• Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση, να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
• Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
• Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spots ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου