ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ

Επίσκεψη στο κτηνιατρείο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και συνάντηση με την κ. Πετρίδου, είχε η βουλευτής Νομού Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα την Παρασκευή, 3 Γενάρη το πρωί, συνοδευόμενη από τους Στρατή Κόμβο μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και Δημοτικό Σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Μυτιλήνης και τον Παναγιώτη Βαλάκο επίσης Δημοτικό Σύμβουλο.


Στη συνάντηση έγινε αναφορά, από τη βουλευτή και το μέλος της Ομοσπονδίας, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας σε σχέση με τις ζωονόσους, που τον τελευταίο καιρό αποδεκατίζουν κοπάδια και βάζουν το νησί μας πάλι σε καραντίνα, τα χρήματα που πρέπει να διαθέσουν οι ίδιοι για τα πανάκριβα φάρμακα που απαιτούνται κ.λ.π. Ακόμα η βουλευτής τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει στον κρατικό προϋπολογισμό διαθέσιμο ένα χρηματικό ποσό ικανό να μπορεί να αποζημιώσει άμεσα τους κτηνοτρόφους και στο σύνολο της πληγείσας  παραγωγικής μονάδας  ώστε να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και να μην εγκαταλείπουν την παραγωγή τους. Η κ. Πετρίδου αναφέρθηκε στα προβλήματα της κτηνιατρικής υπηρεσίας, στο ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει ώστε έγκαιρα να αντιμετωπίζουν  τις ασθένειες για να μην εξαπλώνονται σε ολόκληρο το κοπάδι. Δηλαδή στα προληπτικά μέτρα που είναι απαραίτητα για να μην εξαπλώνονται οι ζωονόσοι. Επίσης η βουλευτής  υποσχέθηκε άμεσα να φέρει στη βουλή την απαίτηση των κτηνοτρόφων για διορισμό μόνιμων  κτηνιάτρων τόσων όσων απαιτούνται για τις πραγματικές τους ανάγκες.

Επίσης το Σάββατο και την Κυριακή, 4 και 5 Γενάρη, η βουλευτής, επικεφαλής κλιμακίου με μέλη της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ περιόδευσε στα χωριά Κλειώ, Σκαμιά, Λεπέτυμνο, Αργενο, Μανταμάδο, Κάπη, Πελόπη, Υψηλομέτωπο και Στύψη.

Η αγανάκτηση, που εκφράστηκε από τους αγρότες που συνάντησε, ήταν για τις εξευτελιστικές τιμές του λαδιού. «Δεν μπορούμε πια να ζήσουμε από την παραγωγή μας. Ένας-ένας εγκαταλείπουμε τα χωράφια μας. Δεν υπάρχει ζωή για μας. Όλοι μας έχουν εγκαταλείψει. Οι  Κυβερνήσεις παλιές και η σημερινή με τις πολιτικές που ακολουθούν μας έχουν ξεκληρίσει». Λόγια γεμάτα απογοήτευση για το τι περιμένουν στο μέλλον…

 Η βουλευτής τόνισε ότι μόνο με τον ενωμένο αγώνα θα μπορούν να δώσουν λύσεις στα σημερινά τους προβλήματα. Μόνο εάν πάρουν την τύχη της παραγωγής τους στα χέρια τους και απαιτήσουν κατώτερη εγγυημένη τιμή από το κράτος, τις έκτακτες επιδοτήσεις σε περίπτωση που η παραγωγή προσβληθεί από ασθένειες όπως ο δάκος, θα μπορέσουν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές στους και να μην εγκαταλείψουν τη γη τους που με τόσο ιδρώτα έχουν ποτίσει. Τους κάλεσε δε το επόμενο διάστημα να ανταποκριθούν στα καλέσματα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις τους ώστε η αγανάκτησή τους να μετατρέπετε σε δύναμη ώστε να μπορούν να ζουν όπως τους αξίζει στις σημερινές συνθήκες.

Επίσης η βουλευτής βρέθηκε στα λαϊκά γλέντια των ΚΟΒ Ευεργέτουλα και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου