Συνάντηση με τους φορείς του τουρισμού πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Β.Α

Συνάντηση με τους φορείς του τουρισμού πραγματοποίησε την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου «Μιχαήλ Βουρνούς» ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Β.Α. κ. Ν. Νύκτας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης.
Σκοπός της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού σε όλα τα νησιά της Π.Β.Α., ήταν να συζητηθούν τα θέματα της τουριστικής ανάπτυξης και της τουριστικής προβολής της Χίου, ενόψει της υλοποίησης δράσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος τουριστικής προβολής της Π.Β.Α για το 2020. Στη συνάντηση ήταν προγραμματισμένη η συμμετοχή του Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος δεν μπόρεσε τελικά να παρευρεθεί, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά δεν μπόρεσε να συμμετάσχει ούτε με τηλεδιάσκεψη, λόγω τεχνικού προβλήματος. 
Μετά την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο κ. Νύκτας για τις δράσεις που προβλέπονται στο εγκεκριμένο από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Π.Β.Α., οι φορείς είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν θέτοντας ζητήματα που τους απασχολούν και κάνοντας προτάσεις.
Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Μπουγδάνος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Χίου, κ. Κώστας Βεργίνας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Παντελής Λεγάτος, εκπρόσωποι του Φορέα Τουρισμού Χίου, της Ένωσης Ξενοδόχων, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι των ξεναγών, αλλά και τουριστικοί πράκτορες και επαγγελματίες του τουρισμού.
Τα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν στην ανάγκη συντονισμένης και εντατικής προβολής της Χίου στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, με έμφαση στη θετική εικόνα του νησιού. Παρατηρήθηκε ότι πρέπει να τεθεί ως στόχος η επέκταση της τουριστικής περιόδου και να σχεδιαστούν κατάλληλες ενέργειες για την προσέλκυση επισκεπτών στην αρχή και στο τέλος της τουριστικής σεζόν. Τονίστηκε η ανάγκη για στοχευμένες ενέργειες προβολής, τόσο με στόχο τους επαγγελματίες, όσο και με στόχο το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό. Επισημάνθηκε η ανάγκη παρουσίασης του προορισμού σε τουριστικές εκθέσεις, κυρίως σε αγορές που είχαν σύνδεση με τη Χίο στο παρελθόν και έχουν μια προοπτική επανασύνδεσης. Σχετικά με την κρουαζιέρα, συζητήθηκε η ανάγκη για στόχευση σε μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια που ταιριάζουν στις υποδομές εξυπηρέτησης που διαθέτει η Χίος. Συζητήθηκε επίσης το θέμα των υποδομών (αεροδρόμιο, λιμάνια) και η ανάγκη αξιοποίησης του λιμένα των Μεστών, ο οποίος με ενδεχόμενες τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια μπορεί να καταστήσει ευκολότερη την πρόσβαση στη Χίο για τριήμερο.
   Ο κ. Νύκτας επεσήμανε την δέσμευση του υπουργού Τουρισμού για ειδικό πρόγραμμα προβολής για τα νησιά και επανέλαβε ότι πρόθεση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι να θέσει τον τουρισμό σε προτεραιότητα, όπως φαίνεται και από τον αυξημένο Πρ/σμό του Προγράμματος τουριστικής προβολής του 2020. Κλείνοντας σημείωσε ότι διαπιστώνει πολύ θετικό κλίμα συνεργασίας με τους φορείς, αλλά και πολλή διάθεση από νέους επιχειρηματίες για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου