Ερώτηση Γιάννη Μπουρνού για σχολικά γεύματα σε 15 σχολεία της Λέσβου

Προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΘΕΜΑ: Δεν υλοποιείται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων στη Λέσβο
Τον Αύγουστο του 2019 (ΦΕΚ Β 3210/22-8-2019) δημοσιεύτηκε η Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για υλοποίηση και επέκταση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2019-2020. Με την απόφαση του υπουργείου  εντάχθηκαν 1227 σχολεία σε όλη τη χώρα ανάμεσα στα οποία και 15 Δημοτικά Σχολεία στη νήσο της Λέσβου και με αυτό τον τρόπο επεκτάθηκε ένα επιτυχημένο πρόγραμμα που ήδη υλοποιούνταν από το 2017.


Στις 9 Σεπτεμβρίου 2019 στάλθηκε εγκύκλιος από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου στα 15 σχολεία που περιλαμβάνονταν στο ΦΕΚ με ακριβές χρονοδιάγραμμα για τον ορισμό Τριμελών Επιτροπών Παραλαβής των Γευμάτων με απόφαση του συλλόγου Διδασκόντων, καθώς και για την αποστολή στη Διεύθυνση ενός συγκεντρωτικού πίνακα με τον αριθμό συμμετεχόντων μαθητών/τριών στο πρόγραμμα ανά σχολική μονάδα, καθώς και με τον αριθμό και το είδος των αλλεργιών-δυσανεξιών, με βάση τις υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων και κηδεμόνων.
Όλα τα παραπάνω στάλθηκαν μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2019 στη Διεύθυνση Α/θμιας Λέσβου και στη συνέχεια ορίστηκε Συντονιστής του προγράμματος ένας εκ των υπαλλήλων της Διεύθυνσης για την αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος.
Η όλη διαδικασία τελείωσε στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 με την αποστολή των σχετικών στοιχείων στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ (Διεύθυνση Οικογενειακών Επιδομάτων, Τμήμα Παροχών Κοινωνικής Στήριξης Οικογενειών). Έκτοτε δεν υπήρξε καμία εξέλιξη και ενημέρωση, ενώ βρισκόμαστε ήδη στα μισά του σχολικού έτους.
   
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός:

Τι προτίθεται να κάνει για να ξεκινήσει επιτέλους το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων στα 15 Δημοτικά Σχολεία της Λέσβου;Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ Ιωάννης
ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ Ειρήνη
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Σία
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ Βασίλης
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Χρήστος
ΓΚΙΟΛΑΣ Ιωάννης
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ Σουλτάνα
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Κώστας
ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ Χαρά
ΜΑΡΚΟΥ Κώστας
ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος
ΜΟΥΖΑΛΑΣ Ιωάννης
ΜΠΑΡΚΑΣ Κωνσταντίνος
ΜΩΡΑΪΤΗΣ Θάνος
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Μαριλίζα
ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ Αικατερίνη
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σάκης
ΠΑΠΠΑΣ Νικόλαος
ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ Πάνος
ΤΖΟΥΦΗ Μερόπη
ΤΣΙΠΡΑΣ Γεώργιος
ΦΩΤΙΟΥ Θεανώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου