Παρουσίαση "Η ακοή και τα μυστικά της" στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Η ακοή και τα μυστικά της
> Πως μπαίνει ο ήχος στα αυτιά μας και πως μεταδίδεται στον εγκέφαλο; Ακούνε ταυτόχρονα τον ήχο και τα δύο αυτιά μας ή μήπως το ένα προηγείται και το άλλο ακολουθεί; Τι πρέπει να προσέχουμε όταν τρυπάμε τα αυτιά μας για να βάλουμε σκουλαρίκια; Που βρίσκεται το κέντρο της ισορροπίας μας;

> Σε όλα αυτά (και σε πολλά άλλα ακόμα) απάντησε την Πέμπτη σε μια θαυμάσια διάλεξη - παρουσίαση, που μας έκανε ο ωτορινολαρυγγολόγος γιατρός Θανάσης Κουτουκτσής. Η παρουσίαση απευθυνόταν κυρίως στους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων, που διδάσκονται το μηχανισμό της ακοής στο μάθημα της Φυσικής.

> Ωστόσο την ομιλία την παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων, που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, πως πάλλεται το όργανο του Διαπασών, ποιές ταλαντώσεις κάνει ο ήχος στο αυτί μας (ανάλογα με την έντασή του), και να δουν μέσα από ένα τάμπλετ (οπτόμετρο) πως γυρνάνε τα μάτια μας, όταν στρέφεται το κεφάλι μας αριστερά - δεξιά .

> Ήταν η δεύτερη - εξίσου ενδιαφέρουσα- εκλαϊκευμένη εμπειρία για τους μαθητές μας, πάνω σε θέματα ιατρικής, μετά την παρουσίαση για την στοματική υγιεινή τον Οκτώβριο στο ξενοδοχείο «Βότσαλα». Θανάση σε ευχαριστούμε θερμά.
Δείτε περισσότερα στο : thermischool.wordpress.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου