Πέτσας: Αποχωρούν τα ΜΑΤ που πήγαν για ενίσχυση στα νησιά - Σύσκεψη Μητσοτάκη με Περιφερειάρχη και δημάρχους - ΒΙΝΤΕΟ

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που πήγαν για ενίσχυση στα νησιά αποχωρούν, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη φάση για την κατασκευή των κλειστών δομών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.Μιλώντας στον Alpha, ο Στέλιος Πέτσας συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις “γιατί είχαν μία δύσκολη αποστολή και έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. Γιατί αυτές οι εικόνες που είδαμε είναι πρωτοφανούς βίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις που πήγαν για να εκτελέσουν την αποστολή τους: να προχωρήσει η πρώτη φάση για την κατασκευή των κλειστών δομών”.

Όπως είπε στη συνέχεια, “η κυβέρνηση προχώρησε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται σήμερα, μετά από 48 ώρες στη Μυτιλήνη. Αύριο θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση στη Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν πλέον κάποιο λόγο να είναι εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους”, διευκρινίζοντας πως αυτό αφορά τις δυνάμεις που εστάλησαν για ενίσχυση στα νησιά.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αύριο θα γίνει σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μαξίμου. “ Έχουμε αναλάβει μία πρωτοβουλία, αύριο έχει κληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 17:00 ο Περιφερειάρχης μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους Λέσβου, Χίου, Σάμου για να γίνει μία προσπάθεια, να πέσουν οι τόνοι όπως είπε και ο Πρωθυπουργός και να υπάρξει αποκλιμάκωση αυτής της έντασης”, είπε ο κ. Πέτσας.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου