ΝΤ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ:καλούμε την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να προχωρήσει σε γνήσιο συνέδριο

Έχοντας υπόψη το με αριθμ. πρωτ. 67/19-2-2020 δελτίο τύπου της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ σχετικά με το συνέδριο της ΓΣΕΕ ενώνουμε τη φωνή μας και καλούμε την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ η οποία με τη συμπεριφορά της επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο ανακοινώνοντας το συνέδριο παρωδία για τις 25 Φλεβάρη να προχωρήσει σε γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος! Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ομόφωνη απόφαση δηλώνει, ότι αυτό δεν είναι Συνέδριο - δεν είναι διαδικασία συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, είναι η σήψη του γραφειοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος που δεν έχει καμιά σχέση με τις πραγματικές, ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, όπου οι εργαζόμενοι συζητούν και αποφασίζουν και που πρέπει όλοι μαζί οι εργαζόμενοι να υπερασπιστούμε.


                                                                       ΝΤ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου