Ματαιώνονται οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις στο Δήμο Μυτιλήνης

Από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης ανακοινώνονται τα κάτωθι:«Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, σε μια θέση που μας έστειλε η πλειοψηφία των Μυτιληνιών, αγωνίζομαι από το μετερίζι που μου εμπιστεύτηκε ο Στρατής Κύτελης να ανεβάσω και να δοξάσω τον τόπο μου που υπεραγαπώ, υπερασπιζόμενος και αναδεικνύοντας αρχές και αξίες χωρίς να υπολογίζω το κόστος.

Χαρίσαμε στον κόσμο μας στιγμές Πολιτισμού πρωτόγνωρες, που δοξάζουν τη Μυτιλήνη. Δεκάδες οι καρποί των προσπαθειών μας μέσα σε έξι μόλις μήνες: 8η Νοεμβρίου, Χριστούγεννα, Φεστιβάλ Χορωδιών, διαφήμιση της Μυτιλήνης στο ίδιο το Νομισματικό πρόγραμμα της Ελλάδος, συνεργασία με τα μεγαλύτερα πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας. Έτσι και τώρα, ετοιμάσαμε ένα καρναβάλι που όμοιό του δε θα είχε συμβεί και όλοι το είχαν αισθανθεί αυτό. Περίμενα μήπως κοπάσει ο ορυμαγδός. Και αυτό διότι τις όμορφες στιγμές τις χρωστάμε στα παιδιά μας και ζήτησα απ’ όλους τους συντελεστές να περιμένουν. Εν τούτοις, οι εξελίξεις δεν αφήνουν τη συνείδηση μου να ησυχάσει. Πιστός σε ότι πρέσβευα και πρεσβεύω όλα αυτά τα χρόνια, κι όχι επαναστάτης μανιτάρι που φύτρωσε τώρα, σε ότι αγωνίζομαι πάντα μέσα από τη φωτιά κι όχι δίπλα της, και αφού το συζήτησα με το Δήμαρχο και την υπόλοιπη παράταξη, ανακοινώνω πως φέτος ματαιώνονται οι εορταστικές Εκδηλώσεις των Αποκριών ως δείγμα τιμής και σεβασμού στον αγώνα των ανθρώπων που μας ανέδειξαν. Προσκαλώ όλες τις δημοτικές ενότητες και πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Μυτιλήνης να πράξουν το ίδιο για τις εκδηλώσεις τους μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Πονώ πάρα πολύ για αυτή την απόφαση, γιατί έχουμε μοχθήσει. Όπως θα στενοχωρηθεί και πολύς κόσμος που το περίμενε. Όμως βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και πρέπει να κάνουμε κινήσεις και επιλογές που ενώνουν και δεν διχάζουν.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες, τους εθελοντές και όσους κόπιασαν και λυπάμαι πολύ. Το μέλλον θα τους ανταμείψει διπλά. Το υπόσχομαι».

 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΤΣΑΚΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου