Αντιδράσεις φορέων και κομμάτων για την χωροθέτηση της περιοχής Καράβα ως νέα κλειστή δομή φιλοξενίας μεταναστών

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ  
Ο κ. Κύτελης έμεινε μόνος του να σέρνει τον αραμπά!
Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης θα μείνει στην ιστορία ως παράδειγμα υποτέλειας και υπηρέτησης  της κομματικής σκοπιμότητας σε βάρος του συμφέροντος του τόπου.
Πράγματι χτες η πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής (με ελάχιστες εξαιρέσεις που αν και διαφοροποιήθηκαν στα λόγια στο τέλος σήκωσαν το χεράκι) έδωσε μαθήματα για το πώς μπορείς να κάνεις το άσπρο μαύρο προκειμένου να υπηρετήσεις τις κομματικές εντολές και όχι το συμφέρον του λαού που σε εξέλεξε.

Έτσι με περισσό  ζήλο ο κ. Κύτελης, ο κ. Χατζηγιάννης, ο κ. Τζιμής και ο κ. Τσακίρης ανέλαβαν να μας πείσουν πως η δημιουργία νέας δομής στην περιοχή «Καράβα» είναι «φως στο βάθος του τούνελ» και πως η επίταξη είναι μια συνήθης τακτική, μπερδεύοντας την επίταξη με την επιστράτευση εργαζομένων σε περίοδο απεργίας.
Προσπάθησαν να μας πείσουν πως η επίταξη είναι για να προστατευθεί το συμφέρον μας, το οποίο εμείς οι αδαείς δεν το αντιλαμβανόμαστε, ενώ εκείνοι οι σοφοί και άριστοι το γνωρίζουν καλύτερα.
Αρνήθηκαν να καταδικάσουν την επίταξη την «Καράβας» και να ζητήσουν την ανάκληση της απόφασης. Αρνήθηκαν να εναρμονιστούν με την απόφαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου και να μην πάρουν μέρος στη σύσκεψη με Μηταράκη.
Αρνήθηκαν την πρόταση μας για πανλεσβιακή κινητοποίηση και κάλεσμα του κ. Μηταράκη στη Λέσβο.
Αρνήθηκαν όλα όσα σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ακόμα και ο κ. Μηταράκης δέχθηκε να ‘ρθει στη Λέσβο. Ο κ. Κύτελης όμως και η πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής του Δήμου Μυτιλήνης δεν δέχτηκαν ούτε να το ζητήσουν, δεν δέχτηκαν να παρεκκλίνουν στο ελάχιστο από όσα είχαν δεσμευτεί στα κομματικά τους αφεντικά.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης η Δημοτική παράταξη του κ. Κύτελη υπέγραψε την υποθήκευση του μέλλοντος του τόπου μας χωρίς καμιά ντροπή!
Και όταν απομονώθηκαν από τις αποφάσεις των άλλων δημοτικών συμβουλίων των νησιών και αυτής της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και έμειναν μόνοι να σέρνουν τον αραμπά, ψέλλισαν κάτι για προϋποθέσεις που άλλαξαν(μέσα σε μια νύχτα) και τα μάζεψαν, γιατί κατάλαβαν πως ούτε η σύσκεψη δεν το άντεξε τέτοιο ρεζίλι και αυτοακυρώθηκε!
Τόσο υποτελείς και τόσο επικίνδυνοι!!!
Αγαπητοί συμπολίτες!
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με αυτούς που αγωνίζονται
α)Για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών για να επιστρέψει η ηρεμία στο νησί μας αλλά και για να ζουν οι πρόσφυγες στις υπάρχουσες δομές (που θα λειτουργούν στα όρια της χωρητικότητας. τους)  σε ανθρώπινες συνθήκες.
β)Για αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα
γ)Για μια Ευρώπη με ανοιχτά σύνορα.
Αρνούμαστε τη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής στο νησί μας.
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»
ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΜΦΩΝΟΎΝ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ;

Η επιδίωξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνει η Λέσβος και τα άλλα νησιά του Αιγαίου ο μόνιμος χώρος φυλάκισης προσφύγων και μεταναστών, δεν πρέπει να περάσει.
Η προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την επίταξη χώρων για τη δημιουργία και νέων απάνθρωπων κλειστών hot spot πρέπει να προσκρούσει στην αποφασιστική αγωνιστική δράση του λαού .
Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ του νησιού πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση μπροστά στο λαό και οφείλουν να απαντήσουν χωρίς μισόλογα και γενικότητες.
Πρώτον. Αν καταδικάζουν απερίφραστα τη μεθόδευση και το σχεδιασμό της Κυβέρνησης.
Δεύτερον. Συμφωνούν με τις θέσεις των κομμάτων τους ή με την απαίτηση του λαού και των φορέων της Λέσβου που είναι: Να κλείσουν όλα τα hot spot, να μην γίνουν νέα και να απεγκλωβιστούν εδώ και τώρα όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά;
11/ 2 /2020

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 10ης-2-2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απ’ έξω «πατριώτες», στο συμβούλιο στρατιώτες (της ΝΔ)!
Περίσσεψε η κοροϊδία και ο εμπαιγμός στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης.
Κάνουμε γνωστό στο λεσβιακό λαό πως οι δήθεν «αχρωμάτιστοι» σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και οι δορυφόροι τους αρνήθηκαν να καταδικάσουν την πράξη της κυβέρνησης της ΝΔ να προβεί σε ΠΝΠ με την οποία επιτάσσει εκτάσεις στα νησιά μας για να φτιάξει νέα κέντρα, αυτά που υποτίθεται ότι δεν θέλουν!
Μετά από αυτή την απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης, που ήρθε στον απόηχο των κινητοποιήσεων των νησιωτών, μας κάλεσαν σε έκτακτη συνεδρίαση για να επαναλάβουν το παλιό ψήφισμα του συμβουλίου σα να μην έχει αλλάξει τίποτα! Μας κάλεσαν για να μας πείσουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης θα αποδώσουν! Τα μέτρα που θα θαλασσοπνίγουν, που διαιωνίζουν τον εγκλωβισμό και μετατρέπουν τα νησιά μας σε απέραντα κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών, πρέπει να δοκιμαστούν για να αποδώσουν, έτσι μας είπαν!
Ο λαός της Λέσβου, του Δήμου Μυτιλήνης, που τους στήριξε με την ψήφο του οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του, από αυτούς που τόσο καιρό καμώνονταν ότι θα λύσουν το πρόβλημα και τώρα σηκώνουν τα χέρια, όχι για να καταγγείλουν την κυβέρνηση, αλλά για να δηλώσουν αναρμόδιοι και να δώσουν εν λευκώ επιταγή στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ που υπηρετεί με πίστη τον εγκλωβισμό που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσα κροκοδείλια δάκρυα κι αν χύνουν, ή καλύτερα όσες υποκριτικά δακρυσμένες φατσούλες και αν βάζουν στο facebook, η ιστορία της Λέσβου χτες τους κατέγραψε σε αυτούς που δεν κάνουν ρούπι παραπέρα από όσα τους προστάζει η κυβέρνηση που υπηρετούν και γι’ αυτό είναι υπόλογοι στους κατοίκους του νησιού μας για την προσπάθεια μετατροπής του νησιού μας σε τεράστιο hotspot.
Η τακτική αυτή, να σύρουν το συμβούλιο πίσω από την απαράδεκτη στάση τους, προκάλεσε την αποχώρηση της παράταξής μας, που μόνο επιβεβλημένη ήταν μετά από όλα αυτά.
Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη και προκλητική ΠΝΠ της κυβέρνησης, αλλιώς να ακυρωθεί η συνάντηση της Πέμπτης με τον αρμόδιο υπουργό.
Καλούμε το λεσβιακό λαό σε επαγρύπνηση, ώστε απομονώνοντας τις φασιστικές φωνές να οργανώσει την πάλη του και να απαιτήσει εδώ και τώρα το μαζικό απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί, να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους, να πιεστεί η ΕΕ ώστε να δεχθεί τους πρόσφυγες-μετανάστες, να κλείσει το hotspot της Μόριας και να μην υπάρξει καμία νέα δομή (κλειστή ή ανοιχτή) στη Λέσβο.
Μυτιλήνη 11/2/2020
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης
Νίκη Τσιριγώτη
Στρατής ΚόμβοςΆρθρο του Παναγιώτη Χριστόφα στο Βήμα για το μεταναστευτικό
Μεταναστατευτικό: Το δυσανάλογο βάρος για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε ένα εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ζήτημα

Το 2020 είναι η έκτη χρονιά κατά την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη το μεταναστευτικό ζήτημα, με την έννοια της εκτόξευσης του αριθμού των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών, αιτούντων ασύλου στην Ευρώπη. Πρόκειται για το αποτέλεσμα των πολιτικών συνθηκών και των ένοπλων συγκρούσεων των τελευταίων χρόνων στη «γειτονιά» μας.

Η αλήθεια είναι πως στα χιλιάδες χρόνια της ανθρώπινης ιστορίας, οι μεταναστευτικές ροές ανθρώπων δεν σταμάτησαν και ούτε πρόκειται να σταματήσουν ποτέ, και πως η τρέχουσα κρίση είναι απόρροια τεράστιων γεωπολιτικών εξελίξεων. Είναι αλήθεια, όμως, και το γεγονός ότι το βάρος αυτής της κρίσης το σηκώνει σχεδόν μόνη της η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ίσως και να μη συζητούσαμε, όμως, για όλο αυτό, αν μια σειρά πολιτικών τόσο σε Ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο δεν είχαν ως αποτέλεσμα η πλειονότητα των ανθρώπων, που φθάνουν στα ελληνικά νησιά, να εγκλωβίζονται σε αυτά, δημιουργώντας μια τεράστια κρίση, κατ’ αρχήν ανθρωπιστική αλλά και ταυτόχρονα οικονομική και κοινωνική.Από τις περίπου 124.000 αφίξεις που σημειώθηκαν συνολικά στις χώρες της Μεσογείου το 2019 (σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες), σχεδόν 60.000 ήταν στα νησιά του Αιγαίου, 46.000 σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, περισσότερες από τις συνολικές αφίξεις στην Ισπανία και την Ιταλία!

Οι ευθύνες Κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης

H κοινή δήλωση Ε.Ε. και Τουρκίας το 2016, σίγουρα αρχικά έπαιξε ρόλο στη δραματική μείωση των ροών. Συγκεκριμένα σημεία της, όμως, όπως για παράδειγμα η καταγραφή και διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου των μεταναστών στα ελληνικά νησιά, σε συνδυασμό με την μεγάλη γραφειοκρατία και τον όγκο αιτήσεων, είχε σαν αποτέλεσμα για χρόνια τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών να λειτουργούν πέραν των ορίων τους. Τους τελευταίους μήνες, από το καλοκαίρι του 2019 και έπειτα, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα, λόγω της αύξησης του αριθμού αφίξεων, και του υπερδιπλασιασμού των ανθρώπων, που παρέμεναν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Πέραν των ορίων τους, όμως, λειτουργούν και όλες οι υποδομές (υλικοτεχνικές και ανθρώπινου δυναμικού) των νησιών γενικότερα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των υποδομών υγείας της Λέσβου, που είναι σχεδιασμένες για τις ανάγκες ενός πληθυσμού 90.000 κατοίκων, και οι οποίες επιβαρύνονται σημαντικά όταν έχουμε την απότομη αύξηση αυτού του πληθυσμού πάνω από 20% και μάλιστα με ομάδες ανθρώπων που στο σύνολό τους σχεδόν χρήζουν ιδιαίτερης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας.

Είναι ακατανόητο, το πως μια κρίση που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια σχεδόν, αντιμετωπίζεται ακόμη ως έκτακτη, και το γεγονός ότι – όπως είναι πασιφανές – δεν γίνεται αποτελεσματική διαχείριση μιας κατάστασης, που δυστυχώς φαίνεται, πως έχει παγιωθεί. Είναι καταστροφικό, το γεγονός, ότι πέρα από τη ζήτημα της αποσυμφόρησης των νησιών -το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο ζητούμενο για την αντιμετώπιση της κρίσης αυτή τη στιγμή- δεν έχουν γίνει από τις ελληνικές Κυβερνήσεις ουσιαστικές ενέργειες στελέχωσης και αναβάθμισης των υποδομών των νησιών, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες. Είναι καταστροφικό το γεγονός, ότι η οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού δεν αξιοποιείται σωστά.

Τα δε τελευταία μέτρα, που ανακοίνωσε πρόσφατα η Κυβέρνηση, φαίνονται σχεδόν ουτοπικά, μη ρεαλιστικά και τουλάχιστον ασαφή. Προβλέπουν επί της ουσίας την «επίσημη» αύξηση των ορίων φιλοξενίας των νησιών και τη δημιουργία επιπλέον κέντρων και δομών φιλοξενίας, τα οποία δεν συμφωνούν με τη θέση και τον παλμό των τοπικών κοινωνιών, και (ελπίζω να διαψευστώ) δεν θα καταφέρουν κάτι περισσότερο, από το να δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, ότι εξίσου ή και ακόμη μεγαλύτερες είναι οι ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για μια ακόμη φορά, έπειτα από την οικονομική κρίση της τρέχουσας δεκαετίας, οι εταίροι μας περιχαρακώνονται σε εθνικές πολιτικές και απλά «αποζημιώνουν» με οικονομικές ενισχύσεις την πλήρη διαχείριση του ζητήματος από την Ελλάδα. Ελλείψει σαφούς και κοινά αποδεκτής μεταναστευτικής πολιτικής, επί της ουσίας μας έχουν στρέψει την πλάτη, κι έχουν αφήσει το μεταναστευτικό στις πλάτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου, που αν κάτι τα σώζει μέχρι τώρα είναι το περίσσευμα αλληλεγγύης και οι πέραν των δυνατοτήτων τιτάνιες προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης από τους κατοίκους αλλά και η υπομονή τους, η οποία φυσιολογικά εξαντλείται.

Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης

Το μεταναστατευτικό ζήτημα διαμορφώνεται ως αποτέλεσμα εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών. Θα ήταν ανεύθυνο, να απαιτήσουμε όλες τις λύσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ήταν εξίσου ανεύθυνο, όμως, υποψήφιοι και εκλεγμένοι της τοπικής αυτοδιοίκησης να υπόσχονται προεκλογικά και μετεκλογικά αυτές τις λύσεις, πέραν των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων τους. Γιατί με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά το μεγεθύνουν.

Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι να «πατήσει» πάνω σε φυσιολογικούς προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας, να τους αναγάγει σε φόβο και ανασφάλεια, να ενισχύσει τον λαϊκισμό και να θέσει η ίδια σε κίνδυνο τη κοινωνική συνοχή. Ο σημαντικός και απαραίτητος ρόλος της είναι να εντοπίσει τον ρεαλισμό πίσω από τις κραυγές των άκρων. Να καθοδηγήσει τις τοπικές κοινωνίες, αλλά την ίδια στιγμή να γίνει και η φωνή τους και να διεκδικήσει στον υψηλότερο δυνατό βαθμό ουσιαστικές και ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματά τους.

Επιπλέον, έχει την ευθύνη να μην αμελεί τα άλλα σημαντικά προβλήματα των νησιών μας. Ναι, η μεταναστευτική είναι μια εξαιρετικά μεγάλη κρίση για το Βόρειο Αιγαίο. Αλλά γίνεται ακόμη μεγαλύτερη και πιο καταστροφική, όταν αποτελεί δικαιολογία για την απουσία οράματος και σχεδίου για άλλους τομείς, όταν λειτουργεί ως χαλί κάτω από το οποίο κρύβονται άλλες αδυναμίες.

Ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από δημαγωγούς και όσοι εμπλεκόμαστε στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε κάθε θέση, δεν πρέπει να υιοθετούμε αυτόν τον ρόλο. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από πολιτικό προσωπικό, που διεκδικεί και εφαρμόζει λύσεις για τα προβλήματα, και που τον οδηγεί με αισιοδοξία στο μέλλον.

Επιτακτική η ανάγκη ρεαλιστικών λύσεων σε υψηλό επίπεδο

Αν κάτι δημιουργεί αυτή την εκρηκτική κατάσταση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αυτό είναι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά.

Είναι επιτακτική η ανάγκη μιας ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, ενός ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης και η αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνο, που στο σύνολό τους μπορούν να φέρουν λύσεις στο πρόβλημα. Είναι σημαντική η κοινή στάση από όλα τα κράτη μέλη και η ύπαρξη στρατηγικής και όχι ξαφνικών και μη σχεδιασμένων δράσεων, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και εθνικό επίπεδο.

Αποτελεί, όμως, και σημαντική πρόκληση της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πρέπει να αντιμετωπίσει – επιτέλους – τα παιχνίδια της Κυβέρνησης Ερντογάν, ο οποίος έχει αναγάγει το προσφυγικό σε διαπραγματευτικό του όπλο. Ακόμη πιο σημαντική η πρόκληση της επιρροής της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των αιτίων της προσφυγικής κρίσης: την παύση των εχθροπραξιών, την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των ομάδων πληθυσμού, αλλά και την ευημερία και την κοινωνική δικαιοσύνη στις χώρες προέλευσης των προσφύγων και μεταναστών.

Γιατί, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε το μεταναστευτικό ζήτημα δεν είναι μόνο αριθμοί και στατιστικές. Είναι πρωτίστως οι ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας, προσφύγων και μεταναστών αλλά και ντόπιων, το παρόν και το μέλλον των οποίων επηρεάζεται άμεσα από την επιτυχία ή αποτυχία πολιτικών, που εφαρμόζονται σε κάθε επίπεδο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πως η συζήτηση αφορά πρωτίστως μια κρίση ανθρωπιστική.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι, σε ένα ραντεβού με την ίδια την ιστορία της, από το οποίο κρίνεται το οικοδόμημά της συνολικά. Οφείλει να σταθεί μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να κλείσει τα αυτιά της σε φωνές αντίστοιχες εκείνων, που την έφεραν αντιμέτωπη με τις πιο μαύρες στιγμές της, και να φανεί αντάξια των όσων πρεσβεύει.

Οφείλει, και μπορεί, να κερδίσει αυτό το στοίχημα.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Το Βήμα
Γραφείο Τύπου
Παναγιώτης ΒαλάκοςΔΤ για τις επιτάξεις από την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Επιτάσσεται …. ο διάλογος
Μέχρις εκεί φτάνει η δημοκρατία της Κυβέρνησης λοιπόν, μέχρι την επίταξη;
Μέχρι την επίταξη για να λύσουν ένα πρόβλημα που διόγκωσαν με την ιδεοληψία και την εμμονή τους , που προεκλογικά διατυμπάνιζαν πως τη λύση του την έχουν στο τσεπάκι.
Η Κυβέρνηση μετά από 7 μηνών ‘’πράξεις’’, οδηγεί στην κορύφωση του δράματος των νησιών μας, δείχνοντας μάλιστα πως οι επιδιώξεις της αγνοούν επιδεικτικά τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, που προεκλογικά τις παραμύθιαζαν. Αφού πρώτα επιχείρησαν τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής των πολιτών στα νησιά, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις τους και καταδίκασαν στη λάσπη του χειμώνα των νησιών μας 50χιλιάδες ψυχές αιτούντων άσυλο.
Επίταξη για την ικανοποίηση της εκλογικής τους πελατείας στην ηπειρωτική Ελλάδα δημιουργώντας και νέα κέντρα στα νησιά μας.
Και δεν είναι άμοιροι  ευθυνών κάποιοι απ τους εκπροσώπους μας στην αυτοδιοίκηση ,της Περιφερειακής Αρχής συμπεριλαμβανομένης , γιατί με την ανοχή –αν όχι με την ενθάρρυνσή τους-επέτρεψαν να σέρνεται ο αντιπροσφυγικός ,ρατσιστικός και ξενοφοβικός λόγος , απέτυχαν να υπερασπιστούν το κυρίαρχο αίτημα όλων ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΡΑ.
Ταυτόχρονα με τις κραυγές για κατάλυση του κράτους , για ανάγκη κήρυξης των νησιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης «νομιμοποίησαν» την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ένα από τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιείται σε παρόμοιες καταστάσεις, την επίταξη.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των νησιών μας να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τις ανάγκες των νησιών μας και της κοινωνίας. Καμία συνομιλία αν δεν αποσύρει την ΠΝΠ και δεν ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση με την μεταφορά αιτούντων άσυλο προς την ενδοχώρα.
Στα ‘’νέα επιχειρήματα’’ της Κυβέρνησης ενόψει του’’ 15νθήμερου προσχηματικού διαλόγου’’ να της στείλουν χαιρετίσματα πως λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες οικοδομούνται βήμα το βήμα, δεν επιβάλλονται με επιτάξεις.
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στο Β.Αιγαίο >Στράτος Γεωργούλας
> Επικεφαλής περιφερειακής παράταξης Β. Αιγαίου «ο Άλλος Δρόμος»
Βγαίνω πραγματικά απογοητευμένος από το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου.
Για ακόμα μια φορά είχαμε το αποτέλεσμα της Χίου. Για ακόμα μια φορά όλοι μαζί, υπό τον κο Μουτζούρη που έβγαινε στο μικρόφωνο και μιλούσε για εξισλαμισμό. Για ακόμη μια φορά με φιλτατους συναδέλφους που δεν έχουν πρόβλημα το πρωί να είναι αυτοδιοικητικοί και το βράδυ κομματικά στελέχη της ΝΔ. Να κάνουμε νομικά μέτρα «αλλά να το ξέρουμε δεν θα έχουν αποτέλεσμα», όπως αναφέρθηκε.
Και επιτέλους ας τολμήσουμε να πούμε ότι η επίταξη είναι πολεμική κίνηση της κυβέρνησης εναντίον των νησιωτών.
Πραγματικά εύχομαι να είμαι τόσο λάθος και οι παρατάξεις που στήριξαν ΠΑΣΟΚ (Χριστοφας) ΣυΡιζΑ (Σπιλανης) ΚΚΕ (Τασσος) να έχουν δίκιο και το να συνταχθούμε όλοι υπό την περιφερειακή αρχή και την παράταξη της ΝΔ, με επικαιροποίηση της προηγούμενης απόφασης, να είναι ο σωστός δρόμος.
Μακάρι το γνωμικό «είναι χαζό να κάνεις το ίδιο πράγμα και να περιμένεις άλλο αποτέλεσμα» να βγει λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου