Ανακοίνωση ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ξεκίνησε ήδη ένα πογκρόμ ενάντια στους αγωνιστές που αντιστάθηκαν στους σιδερόφρακτους εισβολείς,  που έστειλε στο νησί για να μπορέσει να το μετατρέψει σε μια απέραντη φυλακή  ψυχών.  Μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού στο σημερινό (27/2) υπουργικό συμβούλιο πως «όσοι μετείχαν στα επεισόδια και τους προπηλακισμούς  θα εντοπισθούν και θα λογοδοτήσουν», στη Λέσβο προχωρούν ήδη στη δίωξη τεσσάρων συμπολιτών μας από τη περιοχή της Γέρας , ενώ ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ξεκινήσει η ταυτοποίηση και άλλων αγωνιστών που αντιστάθηκαν στις προκλητικές επιθέσεις και στις ακατανόμαστες ύβρεις των  εισβολέων αστυνομικών των ΜΑΤ.


Πρόκειται για επιχείρηση εκδίκησης της κυβέρνησης ενάντια στο νικητή Λεσβιακό λαό,  την οποία η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα και απαιτεί  να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη ενάντια στους Λέσβιους αγωνιστές. Καλεί τα εργατικά συνδικάτα, τους αγροτικούς  συλλόγους, τη τοπική και περιφερειακή διοίκηση, το δικηγορικό σύλλογο,  όλους τους φορείς του νησιού, με ανακοινώσεις και άλλες δραστηριότητες να τη καταδικάσουν και να βρεθούν έμπρακτα στο πλευρό όλων των αγωνιστών που διώκονται ή θα διωχθούν για τη συμμετοχή τους στη νικηφόρα αντίσταση που πρόβαλλε ο λαός του νησιού μας.

Αν η κυβέρνηση νομίζει πως με διώξεις  ενάντια σε αγωνιστές θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του Λεσβιακού λαού και θα καταφέρει, σε επόμενη επιχείρηση εισβολής, να περάσει τη τρομοκρατία της πλανιέται πλάνη  οικτρά.  Ας καταλάβει πως η ρήση για το «δις εξαμαρτείν» των προγόνων μας έχει την ίδια και μεγαλύτερη ισχύ και για όλες τις συλλογικότητες και, βέβαια, και για τις κυβερνήσεις.
Στη Λέσβο δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα κέντρο ούτε κλειστό ούτε ανοιχτό. Ο αγωνιζόμενος και συσπειρωμένος σαν γροθιά Λεσβιακός λαός το εγγυάται.

Μυτιλήνη
27 Φλεβάρη 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου