Δήλωση Αναστασίας Αντωνέλλη, πρώην Προέδρου Δ.Σ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου».

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Δήλωση Αναστασίας Αντωνέλλη, πρώην Προέδρου Δ.Σ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου».
«Παρακολουθώ εδώ και καιρό ότι οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι βρίσκονται πάλι αντιμέτωποι με ένα ακόμα πρόβλημα που αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων τους και το μέλλον της εργασιακής τους ύπαρξης.
Έχοντας πλήρη επίγνωση πως δεν μου πέφτει λόγος μιας και άλλοι έχουν πλέον την ευθύνη υλοποίησης του Προγράμματος επέλεξα να μην μιλήσω και να αφήσω να πράξουν οι έχοντες την ευθύνη και την αρμοδιότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταμάτησα να νοιάζομαι και να στεναχωριέμαι για τα όσα πάλι περνούν οι ΄πολύπαθοι εργαζόμενοι σε αυτό.
Πρόσφατα «κάποιοι» έχουν ξεκινήσει την γνωστή μικροπολιτική  σπέκουλα  «για όλα φταίνε οι προηγούμενοι»… όσο και εάν είναι γνωστό ακόμα και στον τελευταίο ανίδεο ότι «ξερή λάσπη δεν πιάνει».  Ποιος ήταν ο Οργανισμός «Κοινωνικής Προστασία και Αλληλεγγύης» και ποιο ήταν το έργο του επί 9 χρόνια το γνωρίζουν και οι πέτρες…
Έγραψαν- αντιγράφω αυτολεξεί- και λένε ότι: «Λοιπον τα χρήματα τα οποία, δεν μπορούν να πληρωθούν αυτή, τη στιγμή οι εργαζόμενοι  οφείλονται σε λεφτά που διεκδίκησαν κ πήραν οι εργαζόμενοι τον Απρίλιο  του 2019 και ήταν χρήματα αναγνώρισης προϋπηρεσίας.Ως όφειλε η τότε δημ. αρχή τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να τα ζητήσει από την ΕΤΑΑ, αφού τα υπολοιπα χρήματα που περίσσευαν δεν θα έφταναν ,ώστε να καλυφθούν οι μισθοδοσίες του ετους ,και θα έπρεπε να τα ζητήσει από το φορέα του υπουργείου Εσωτερικών που ,χρηματοδοτεί τη δράση ,και όχι να περιμένει  το νέο διοικητικό συμβούλιο του νομικου προσώπου, που ανέλαβε στις 12-12-19 και που κάνει τεράστιες προσπάθειες για να καλύψει τα λεφτά των μισθων των εργαζομένων……………Γι αυτό λοιπόν κύριοι, μην πετάτε την μπάλα στη εξέδρα,το γηπεδο είναι μεγάλο,και όταν σουταρεις άουτ,είσαι μάλλον ΑΤΖΑΜΗΣ»

Ως γνωστόν κανένα ψέμα δεν γέρασε και καμία «ξερή λάσπη» δεν κράτησε για πολύ πάνω σε χάρτινους τοίχους που στήνονται με σκοπό την αποποίηση ευθυνών ή την προάσπιση κομματικών σκοπιμοτήτων .

 Κοινοποιώ και επισυνάπτω: 1) το υπ αριθμ πρωτ 2620 της 10/10/2018 προς την ΕΕΤΑΑ για το θέμα που ΘΑ ΠΡΟΕΚΥΠΤΕ εάν θα υπήρχε θετική γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, και με το οποίο ζητάμε επιπλέον χρηματοδότηση. 2)Επειδή ουδέποτε λάβαμε απάντηση στο προαναφερόμενο έγγραφο και λόγω του ότι 31/01/2019 οι Αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εργαζομένων στο Π.Β.Σ .ήταν θετικές,   επανερχόμαστε με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 27/03/2019 στην ΕΕΤΑΑ και ζητάμε το συγκεκριμένο ποσόν των 98.095,52 ευρώ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΝΑ τους ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ Ως ΕΚ ΤΟΥ Νόμου είχαμε υποχρέωση 3) Στις 6/5/2019 λάβαμε απάντηση από την ΕΕΤΑΑ όπου αναφέρεται ότι έχουν υποβάλει σχετικό ερώτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών, μιας και άλλοι φορείς αντιμετώπιζαν το πρόβλημα και μόλις λάβουν απάντηση θα μας ενημερώσουν. Μια ενημέρωση που ποτέ δεν ήρθε μέχρι 31/8/2019 που είχα την τιμή να είμαι  Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ….ίσως γιατί σκόνταψε στην ανακατωσούρα που φέρνει μια αλλαγή Κυβέρνησης στην δημόσια διοίκηση.
Ως εκ των ανωτέρω συνάγεται και υποθέτοντας ότι δεν τα γνώριζε ο συντάξας του κειμένου που πιο πάνω παρέθεσα, παρά τις αντιρρήσεις μου περί της πολιτικής ορολογίας που χρησιμοποιεί, του επιστρέφονται  αυτολεξεί  τα γραφόμενα του: «Γι αυτό λοιπόν κύριοι, μην πετάτε την μπάλα στη εξέδρα ,το γηπεδο είναι μεγάλο, και όταν σουταρεις άουτ,είσαι μάλλον ΑΤΖΑΜΗΣ».
Με το ελαφρυντικό «καλά δεν ήξεραν δε ρώταγαν τουλάχιστον»- - ως προς το Ατζαμής-,  μια  υπενθύμιση  προς  όλους: «κρείττον του λαλείν το σιγάν». Όταν   όμως έχεις ρωτήσει  και ξέρεις και εσκεμμένα δεν λές την αλήθεια, τότε στο λεξικό της Ελληνικής γλώσσας υπάρχει άλλο λήμμα για εσένα που  συνεχίζεις το «λαλείν»….
Πέρα όμως από τα προβλήματα που εύχομαι να ξεπεραστούν και αφορούν τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι, υπάρχουν και άλλα πολλά που αφορούν τους υπόλοιπους εργαζομένους στον Οργανισμό καθώς επίσης και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους πολίτες. Αναφέρω ένα απλό παράδειγμα: πως θα πληρώνονταν οι 93 υπόλοιποι εργαζόμενοι (Παιδικοί, ΚΑΠΗ, κ.λ.π) εδώ και 6 μήνες εάν η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε αφήσει περί τα 4.600.000 ευρω στο ταμείο;;;;;;;;
Ρητορικό το ερώτημα βεβαίως. Καθόλου όμως ρητορική η υποχρέωση που έχω ως επί εννιά έτη Πρόεδρος των Δ.Σ, να δηλώσω εκ μέρους όλων των πρώην μελών του : Δεν είμαι  διατεθειμένη για το χατίρι κανενός να παρακολουθήσω μουγκή- λόγω μη «αρμοδιότητας»- να συνεχίσει να μετατρέπεται ο Οργανισμός σε «πεδίο βολής» και «πάσας  αποποίησης ευθυνών» βάζοντας σε κίνδυνο  τα όσα επί 9 χρόνια χτίσαμε όλοι μαζί διοίκηση, εργαζόμενοι και κοινωνία, προς όφελος των οικονομικά αδύνατων πολιτών του τόπου μας.

Σεβόμενη τις προσπάθειες των νέων Δημοτικών Αρχών, εύχομαι και ελπίζω να μην  χρειαστεί να επανέλθω.
Αναστασία Αντωνέλλη
Πρώην Πρόεδρος ΝΠΔΔ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» του πρώην Δήμου Λέσβου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου