ΔΤ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση- καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το Μεταναστευτικό, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε τα εξής:
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας σχετικά με το Μεταναστευτικό Ζήτημα, μόνο ως υποκριτική μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Ουδείς είπε ότι το Μεταναστευτικό Ζήτημα είναι ένα εύκολο ζήτημα ή ότι η Κυβέρνησή μας το αντιμετωπίζει, προς το παρόν, αποτελεσματικά. Τονίζω όμως, ότι ο καθένας από εμάς από το δικό του μετερίζι και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων – δυνατοτήτων του, αγωνίζεται για την καλλίτερη αντιμετώπισή του.
Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν δικαιούνται να ομιλούν. Αυτοί, που η πολιτική τους έφερε τον τόπο μας σ’ αυτή τη κατάσταση.
Αυτοί που τον Μάρτιο του 2016, υπερασπίσθηκαν και αποδέχθηκαν τη κοινή δήλωση Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης, με όλα τα αρνητικά επακόλουθά της.
Αυτοί, που μετέτρεψαν τα κλειστά κέντρα σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας.
Αυτοί που άνοιξαν τα σύνορα με τα δόγματα «ανοιχτά σύνορα», «Συνύπαρξη της πολυπολιτισμικότητας των λαών», «Η θάλασσα δεν έχει σύνορα», και άλλους ανεδαφικούς δογματισμούς.
Αλήθεια, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πέστε μας, α) ποια είναι η θέση σας για τη φύλαξη των συνόρων; β) πόσοι μετανάστες, κατά τη διάρκεια της Κυβέρνησή σας, (2015 έως Ιούνιο 2019), των οποίων το αίτημα ασύλου απορρίφθηκε, επιστράφηκαν στις χώρες τους;    και γ) γιατί αφήσατε πάνω από 70.000 αιτήσεις ασύλου, χωρίς να τις εξετάσετε;
Εμείς αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες, παραδεχόμαστε ότι αιφνιδιαστήκαμε και εγώ προσωπικά, δίνω το δικό μου αγώνα, αλλά εσείς είστε οι μόνοι που πρέπει να σιωπείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου